Oekraïne/ crisisnoodopvang Baanstee

Informatie over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

Zorgkiezer

Nederland vangt op dit moment ongeveer 60.000 vluchtelingen op. Onder andere op het gebied van gezondheidszorg zijn er behoorlijke uitdagingen. ZorgKiezer laat op deze informatiepagina zien wat er per 1 juli verandert als het om de zorgverzekering voor Oekraïense vluchtelingen gaat.

GGD voor Oekraïense vluchtelingen

Miljoenen Oekraïners hebben alles achtergelaten om in andere Europese landen te schuilen voor het oorlogsgeweld. Ook in Zaanstreek-Waterland vangen we Oekraïense vluchtelingen op. GGD Zaanstreek-Waterland staat voor hen klaar. Op de website ggdzw.nl/Oekraine leest u wat de GGD doet en waar u terecht kunt met vragen over de gezondheidszorg voor Oekraïense vluchtelingen in onze regio.

Crisisnoodopvang Baanstee

Ga naar deze pagina voor het laatste nieuws rondom de crisisnoodopvang Baanstee.

Aanmelden burgers uit Oekraïne

We willen Oekraïners die bij particulieren verblijven ook graag registreren. Een aantal heeft zich al gemeld, maar we weten niet of we iedereen al hebben.

Ook vragen wij gastgezinnen (die dus vluchtelingen huisvesten) om zich te melden voor BRP registratie. Het is van belang dat ook de gastgezinnen zich aanmelden voor inschrijving in het BRP. Deze groep heeft een BSN nodig voor leefgeld. 

Oekraïense kinderen inschrijven voor onderwijs

Het is van belang dat alle kinderen in de particuliere opvang ook worden geregistreerd voor onderwijs. Dit kan via onderstaand formulier.

Aanmelden of spullen brengen

Dankzij de overweldigende donaties die wij hebben mogen ontvangen vragen wij u geen spullen meer naar de locatie te brengen. Wij verwijzen u naar het Missiehuis in Volendam of lokaal initiatiefnemer “inzameling hulpgoederen Oekraïne”. Dagelijks tussen 16.00 en 19.00 kunnen hier spullen gebracht worden. Het betreft de Pascalstraat 80, te Purmerend. 

Wilt u ondersteuning bieden aan Oekraïense vluchtelingen? Meld u aan bij onze vrijwilligerscoördinator m.reus@edam-volendam.nl.

Informatie Rijksoverheid over opvang vluchtelingen

Op Rijksoverheid.nl vindt u meer informatie over de hulp en ondersteuning aan de vluchtelingen uit Oekraïne. Wat doen de Overheid en wat kunt u doen?

rijksoverheid.nl/opvang-vluchtelingen-uit-oekraine

Informatie crisis.nl 

Op de website crisis.nl vindt u antwoorden op de meest voorkomende vragen waar burgers zich nu zorgen over maken. 

Refugeehelp

Het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen in wil zetten: refugeehelp.nl/get-help

Het laatste nieuws over Oekraïne