Wegafsluiting aanvragen

Algemeen

Wilt u toestemming om binnen de gemeente Edam-Volendam de weg helemaal of gedeeltelijk af te sluiten? Dan vraagt u dit via onderstaand formulier minimaal twee weken van te voren aan. Deze toestemming is nodig om alle afsluitingen of werkzaamheden op elkaar af te stemmen. Zo verzekeren wij de bereikbaarheid voor omwonenden en hulpdiensten.

Formulier invullen

Het formulier (inclusief bijlagen) dient u minimaal twee weken van tevoren in. Geef bij het formulier aan welke verkeersmaatregelen eventueel getroffen worden (conform CROW 96b). En hoe omgegaan wordt met het overige verkeer.

Vóór de start van de werkzaamheden verzorgen wij een bericht met verkeersinformatie over de (gedeeltelijke) wegafsluiting. Deze informatie sturen wij naar hulpdiensten en nemen we mee in de nieuwsbrief. 

Geen werkzaamheden tijdens de spits

Op doorgaande wegen, busroutes (EBS) en doorgaande fietsroutes mag u alleen werken buiten de spits (9.00 tot 15.00 uur). Is het niet mogelijk om binnen deze tijden de werkzaamheden af te ronden? Dan is minimaal vier weken van tevoren overleg met ons nodig. 

Let op: Moeten bussen tijdelijk  omgeleid worden? Dan is het nodig om minimaal zes weken vooraf overleg te hebben met EBS over de mogelijkheden.