Vragen, zorgen of klachten over gebruik van persoonsgegevens

Heeft u vragen, zorgen of een klacht heeft over het gebruik van uw persoonsgegevens? Dan kunt u het volgende doen:

  1. Bespreek het met uw contactpersoon bij de gemeente. Dan kan het snel zijn opgelost!
  2. Bel ons KCC op (0299) 398 398. Het KCC verbindt u door met onze Privacy Functionaris.
  3. Een officieel verzoek of bezwaar indienen. Gebruik daarvoor altijd het speciale formulier. Als u alle velden invult, kunnen wij uw verzoek snel en correct behandelen. Wij hebben informatie nodig om uw identiteit te controleren. We mogen alleen uitleg en antwoord geven aan de persoon  waar het om gaat.[1]
  • Online invullen en versturen met DigiD kan via het formulier AVG verzoek over de verwerking van persoonsgegevens. U logt in en ondertekent met uw DigiD. Het is dan niet meer nodig om een kopie legitimatiebewijs op te sturen.
  • Is gebruik van een computer niet mogelijk? Vraag het KCC om een papieren formulier. Deze kunt per aangetekende post versturen of afgeven aan de balie. Vergeet niet om een kopie legitimatiebewijs bij te voegen.
  1. Bent u niet tevreden met ons antwoord ? Dien dan een klacht bij ons in. U richt uw klacht aan de Privacy Officer, Postbus 180, 1130 AD Volendam.

De Privacy Officer onderzoekt de klacht en probeert deze met u op te lossen.  Wilt u uw klacht liever rechtstreeks sturen aan de Functionaris Gegevensbescherming? Mail dit dan naar fg@edam-volendam.nl. De Functionaris Gegevensbescherming  onderzoekt wat er mis is, zoekt naar een oplossing en ziet toe op correcte afhandeling.

  1. U mag ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hier vindt u meer informatie over uw rechten bij persoonsgegevens

 

[1] Bij de behandeling van uw verzoek verwerken wij uw persoonsgegevens volgens de wettelijke eisen (Algemene wet bestuursrecht, Archiefwet, AVG, gemeentelijke regelingen).