Scholen, nieuwbouw en projectontwikkeling

Basisschool De Botter

Aan de Hendrick Dirckszstraat in Edam staat nu de voormalige school De Botter. Op de plek van de oude bassischool gaat ontwikkelaar Van Wijnen 26 eengezinswoningen, verdeeld over drie woonblokken, realiseren. De ontwikkelaar noemt het plan De Botter. Het plan is om huurwoningen in het middensegment te bouwen.

Update februari 2024

De bouw van de woningen is gestart. De woningen worden in een fabriek gebouwd en worden op de locatie in elkaar gezet. Hierdoor kan er een woning per week gebouwd worden

Update december 2023

De bouwwerkzaamheden zijn gestart. De fundering en de riolering worden momenteel aangelegd. In het nieuwe jaar start het bouwen van de woningen.

Update februari 2023

De omgevingsvergunning voor het plan is onherroepelijk. Begin 2023 laten we eerst het asbest uit de school halen. Vervolgens laten we de school slopen en gaat de projectontwikkelaar de woningen bouwen.

Bouwweg

Voor het bouwverkeer is aan de westzijde van de wijk een aparte bouwweg aangelegd. Het bouwverkeer hoeft zo niet door de wijk. 

Meer informatie

Deze kunt u vinden op onderstaande website:

vanwijnen.nl/projecten/debotteredam

  • Start bouwwerkzaamheden, 3e kwartaal 2023.
  • Oplevering woningen Q2/Q3 2024.
Artistimpression woningen op plaats Botterschool

De Nieuwe School in Edam

Update april 2024

De Nieuwe School in Edam wordt gerenoveerd. De binnenzijde van het gebouw wordt volledig gestript. De selectie van de architect en de adviseurs heeft plaatsgevonden. Hiermee gaat de ontwerpfase van start.  De omwonenden hebben een informatiebrief ontvangen en in juni organiseren wij een bewonersavond. 

Basisschool Koningsspil Oosthuizen, tijdelijke noodlokalen

De tijdelijke noodlokalen zijn opgeleverd en in gebruik genomen.

Hayeschool Beets

Het nieuwe schoolgebouw is in december 2022 opgeleverd.
De officiële opening wordt georganiseerd in Q1 2024.