Ontdek Edam-Volendam

Promofilmpje 

Bekijk hier een promofilmpje over onze gemeente.

Volendam

Volendam, van klein vissersdorp tot wereldmerk. Muziek, sport, visserij, klederdracht, kunst, het Doolhof en de beroemde gezellige dijk van Volendam. Het zijn de ingrediënten die er voor hebben gezorgd dat Volendam een wereldmerk is  geworden en jaarlijks een kleine twee miljoen bezoekers trekt van over de hele wereld. En als u ons een bezoek brengt valt u ongetwijfeld één ding op; Volendam is door de jaren heen zichzelf gebleven. 

Met de haven die het levendige centrum is waar vissersschepen, oude botters, pleziervaartuigen en jachten elkaar ontmoeten. Met de daar aan grenzende beroemde dijk met tal van restaurants en winkeltjes. Met de gezellige zaterdagmarkt op het Europaplein. Met de kleine houten huisjes en de smalle steegjes die het oude Volendam met elkaar verbinden. En met tal van hotels, bezienswaardigheden en musea is Volendam absoluut een bezoek waard.  Meer informatie vindt u bij op de website van de VVV Edam-Volendam.

Volendammer Operakoor

Edam

In de veertiende en vijftiende eeuw was Edam één van Hollands belangrijkste handelssteden. Met name de scheepsbouw en de (kaas) handel brachten Edam tot grote bloei. Die rijkdom is nog alom aanwezig in de vorm van rijkversierde gevels en indrukwekkende monumentale panden.

Edam is beroemd om de ‘Edammer’.  Dat is het bolronde kaasje dat al eeuwen vanuit Edam naar alle windstreken wordt geëxporteerd. In de zomermaanden kunt u de gezellige Edammer Kaasmarkt bezoeken. Voor andere recreatiemogelijkheden, bezienswaardigheden, musea, eten en drinken, winkelen of overnachtingen in Edam verwijzen wij u naar de website van de VVV Edam-Volendam.

Edammer Kazen

Voormalig Zeevang

Bestaat uit de kernen Beets, Etersheim, Oosthuizen, Middelie, Kwadijk, Hobrede, Schardam en Warder. 

Dit gebied staat bekend om  de wuivende rietkragen, de kleine landweggetjes, de bijzondere weidevogels en lintdorpjes met stolpboerderijen en houten huizen. U kunt hier mooie fietstochten maken, wandelen en kanovaren met uitzicht op het Markermeer. In dit Hollandse landschap vindt u ook het op één na laagste punt van Nederland, bijna zeven meter onder de zeespiegel!

Met veel cultuurhistorie is het gebied zeker een bezoek waard. Leuk om te doen bijvoorbeeld  is een bezoek te brengen aan de bezoekboerderijen en de boerenlandpaden via trekpontjes over de vaarten. U kunt ook het schooltje bezoeken waar C. Joh. Kieviet les gaf en waar hij zijn eerste Dik Trom boek geschreven heeft. Voor de recreatiemogelijkheden, bezienswaardigheden, musea, eten en drinken, winkelen of overnachtingen verwijzen wij u naar Laagholland.com

Etersheim, molen