Huurwoningen en huurcommissie

Algemeen

Wilt u een woning huren in onze gemeente? Dan kunt u bij verschillende instanties terecht. Kunnen huurders en verhuurders het onderling niet eens worden? Over bijvoorbeeld een voorstel tot huurverhoging of de berekening van de servicekosten en dergelijke? Dan kunnen beide partijen een beroep doen op de huurcommissie.

Huurwoningen

Woningverhuur Edam, Volendam en dorpskernen Zeevang

De Wooncompagnie verhuurt woningen in de gemeente Edam-Volendam. Via de website van Woonmatch Waterland worden de woningen aangeboden. Woonmatch Waterland is voor woningzoekenden in de Stadsregio Amsterdam. Na inschrijving bij Woonmatch Waterland reageert u zelf op vrijgekomen woningen. Deze staan wekelijks vermeld op de website van Woonmatch Waterland.

Woningverhuur Volendam

Stichting Woningbeheer De Vooruitgang verhuurt de woningen in Volendam Ook verhuurt de wooncompagnie een aantal woningen.

Voor meer informatie over inschrijvingen kunt u terecht bij:

Stichting Woningbeheer De Vooruitgang
Julianaweg 190, Postbus 30, 1130 AA Volendam
Tel.: (0299) 399 960, info@devooruitgang.com

Bouwplan Julianaweg

Huurcommissie

Kunnen huurders en verhuurders het onderling niet eens worden? Over bijvoorbeeld een voorstel tot huurverhoging of de berekening van de servicekosten e.d.? Dan kunnen beide partijen een beroep doen op de huurcommissie. Deze kan, als onafhankelijke instantie, na onderzoek van de zaak een bindende uitspraak doen.

De Huurcommissie probeert zoveel mogelijk informatie via de website van de huurcommissie te geven. Kijk hier dus eerst voor een antwoord op uw vraag. Vindt u op de website niet de informatie die u zoekt? Bel dan het gratis telefoonnummer 1400. Op werkdagen is de Huurcommissie telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17.30 uur. U kunt hier terecht met vragen over:

  • Een verzoekschrift dat u bij de Huurcommissie heeft ingediend.
  • Alle procedures die bij de Huurcommissie gevolgd kunnen worden.
  • De huurprijswetgeving.
  • Het aanvragen van voorlichtingsmateriaal en formulieren.