Het Botter+ project aan het Slobbeland 13-15

Wij ontwikkelen een multifunctioneel gebouw met Scheepswerf op het Slobbeland 13-15. In het multifunctionele gebouw gaat de Bottervereniging het werfgedeelte huren, Stichting Odion gaat in het gebouw dagbesteding verzorgen voor cliënten met een verstandelijke beperking. En Stichting Culicafe biedt werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We beogen met het pand de geschiedenis en het culturele erfgoed van Volendam te combineren met een maatschappelijke doelstelling.

De Botter+ wordt een bruisende plek in Volendam waar verschillende doelgroepen, gebruikers en bezoekers samenkomen. Wanneer het gebouw klaar is kun je je onderdompelen in een deel van de historie van Volendam door met eigen ogen het werk aan de kwakken te zien. Met iets lekkers uit de keuken van het CuliCafé dat wordt uitgeserveerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Cliënten van Odion hebben een rol als suppoost of schoonmaker of zijn aan het werk bij de VD84.

Kortom, Botter+ versterkt en verbindt ons dorp.

Het gebouw is ontworpen door TBE-ZA Architecten, in samenwerking met de toekomstige gebruikers. Klies en Jozef Bouw is vanaf het begin bij het ontwerpproces betrokken geweest en gaat het bouwen.

Planning

  • Start sanering, eind maart 2021
  • Start bouw, juli 2021
  • Oplevering gebouw, mei 2022
Scheepswerf Botter+

Bouwproject Botter+ Slobbeland

Video Interview met Niels Veerman en Marion Breij van het Culicafé

Video interview met Henk de Boer (Vereniging Behoud Volendamse Botters)

Video architect Ewoud Blok