Het Botter+ project aan het Slobbeland 13-15

Sneller dan gepland is begin september een start gemaakt met het heiwerk voor het Botter+ project. De aannemer kon eerder beginnen met heien. Hiermee is de bouw van de Botterwerf dus echt van start gegaan. De bouwvoorbereidingen en de sanering hebben voor de zomer plaats gevonden.

Feestelijke opening op 7 juli 2021

Onthulling doek Botter+ Onthulling doek Botter+ Slaan van de 'eerste paal' Botter+ Botter+ slaan van de eerste paal

Nieuw concept

We lanceren een vernieuwend concept: De Volendammer cultuurhistorie wordt straks zichtbaar gemaakt in combinatie met een sociaal doel.

 

Scheepswerf Botter+

Dat doen wij als gemeente samen met plaatselijke en sociaal gebonden stakeholders:

de Vereniging Behoud de Volendammer Botters, Stichting Odion en Culicafé De Botterwerf.

In dit gebouw zal de Bottervereniging het werfgedeelte huren. Stichting Odion gaat in het gebouw dagbesteding verzorgen en met de mannen, die het bouwbord onthuld hebben, aan de VD84 werken. Culicafé de Botterwerf biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkervaringsplek. Het wordt een prachtige locatie waar, in de toekomst,  de bezoeker niet merkt dat er meerdere organisaties huurder zijn. Een gebouw dat op allerlei gebieden bijdraagt aan de kwaliteit van het leven: zingeving, inclusie, economische zelfstandigheid, cultuur, erfgoedbehoud en educatie!

Mei 2022 oplevering

Als de bouw voorspoedig verloopt, wordt de Botterwerf in mei 2022 opgeleverd. Het gebouw is ontworpen door TBE-ZA Architecten, in samenwerking met de toekomstige gebruikers. Klies en Jozef Bouw is vanaf het begin bij het ontwerpproces betrokken geweest.