Gehandicaptenparkeerplaats

Algemeen

Een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken is een parkeerplaats waar uitsluitend de auto van een gehandicapte met een bepaald kenteken mag parkeren.

Hoe vult u de aanvraag in?

U kunt bij ons een gemotiveerd verzoek indienen met een van  bovenstaande formulieren.

Bij de aanvraag voegt u een kopie van de gehandicaptenparkeerkaart (Bestuurderskaart).

U heeft een verklaring van uw werkgever nodig als u de parkeerplaats dicht bij uw werk wilt.

Wie kan een plaats aanvragen?

Gehandicapten zijn vaak slecht in staat om een grote afstand van hun auto naar hun woning te overbruggen. Om hierbij te helpen kunnen wij de  gehandicapte een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken geven dichtbij zijn woning.

Als u gehandicapt bent kunt u bij ons een aanvraag indienen voor de aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats. Als u een dergelijke aanvraag doet, moet u in het bezit zijn van een Europese gehandicapten-parkeerkaart (bestuurderskaart). Er moet echter wel sprake zijn van een dusdanige bezetting van de beschikbare parkeerruimten dat parkeren op acceptabele afstand van de bestemming vaak niet mogelijk is. Wij beoordelen vervolgens of hier in uw situatie sprake van is. Ook letten wij bij de beoordeling op de verkeersveiligheid en het doelmatig gebruik van de weg.

U kunt ook een parkeerplaats dichtbij uw werk aanvragen. U heeft dan wel een verklaring van uw werkgever nodig. 

Hoe lang duurt het?

Binnen acht weken krijgt u antwoord op uw aanvraag. Daarna duurt het nog enkele weken voordat de parkeerplaats is aangelegd.

Kosten

De kosten voor de aanleg bedragen in 2024 € 160,00.