Project Cultureel Centrum Oosthuizen

Aan De Krommert 1, 18 en 25 in Oosthuizen staat nu het voormalige cultureel centrum. Het plan is om deze locatie een nieuwe bestemming te geven.

Op de plek van het cultureel centrum in Oosthuizen worden 22 eigentijdse, comfortabele bungalows gebouwd. Het plan krijgt de naam 'plan Watering Oosthuizen'. Binnenkort kunt u ook de plattegronden van de woningen op deze website vinden.

Ontwerp

Het moderne ontwerp van lokale architect Ruben Wennekers is tot stand gekomen door uitgebreide participatie. Potentiële bewoners gaven aan graag een slaapkamer op de begane grond te willen hebben. Een bijkeuken, ruime badkamer, veel licht en een compacte tuin waren de andere wensen. In samenwerking met aannemer Bot Bouw hebben we de woningen energiezuinig gemaakt en met extra zonnepanelen heeft u zo goed als geen energiekosten. Er zijn verschillende type woningen en heel veel mogelijkheden om de woning naar uw wens samen te stellen. Op deze website zullen we u zo goed mogelijk informeren, maar vanzelfsprekend gaan we graag met u in gesprek om aan uw woonwensen te voldoen.

Ipressie doorsnede woning Watering

Update februari 2023

De gemeenteraad heeft in oktober 2022 het bestemmingsplan vastgesteld. De ontwikkelaar start aansluitend de verplichte  gemeentelijke vervolgprocedures voor de verdere voorbereiding. Onder andere voor de sloop van het huidige gebouw en het bouwrijp maken van de locatie.

Planning

  • Afronding voorbereidingsfase: vierde kwartaal 2022/eerste kwartaal 2023
  • Start bouwwerkzaamheden: derde kwartaal 2023.
  • Oplevering woningen: derde/vierde kwartaal 2024.

Meer informatie is te vinden op onderstaande website:

wateringoosthuizen.nl/

Hieronder een overzichtstekening van de Watering en het aanzicht van de woning in april 2022:

impressie watering

Situatie april 2022