Onderhoud Jan Koningbrug Edam

Wat gaat er gebeuren?

In de komende maanden worden onderhoudswerkzaamheden aan de Jan Koningbrug in Edam uitgevoerd. Vanaf 17 oktober start K.Dekker Bouw & Infra met de werkzaamheden.

Op de brug wordt een stellage gebouwd met een doorgang voor fietsers en voetgangers. Op onderstaande foto ziet u hoe dat er ongeveer uit gaat zien. De stellage wordt ingepakt zodat overlast voor de omgeving zoveel mogelijk wordt beperkt. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het schoonmaken, verwijderen van roest en schilderen van de brugdelen.

 
Stellage Jan Koningbrug

Wat betekent dit voor u?

Tijdens het opbouwen van de stellage is de Jan Kongbrug voor alle verkeer gesloten. Deze algehele stremming van de brug vindt plaats op twee dagen: 20 en 21 oktober 2022. Daarna is de brug weer open voor fietsers en voetgangers.

Gemotoriseerd verkeer kan tijdens de werkzaamheden (17 oktober tot eind 2023) geen gebruik maken van de brug. Voor hen is een omleidingsroute van kracht via de Oosterweg en de N244. De stremming voor gemotoriseerd verkeer en varend verkeer wordt op borden aangegeven en is aangemeld bij de calamiteitenorganisaties.

Waar vindt het project plaats?

De werkzaamheden vinden plaats aan de Jan Koningbrug, Groot Westerbuiten 48 in Edam.

Met wie werken we samen? 

In dit project werken we samen met K.Dekker Bouw & Infra en de gemeente Edam-Volendam.

Locatie Jan Koningbrug

Contactgegevens voor meer informatie?

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen Chrétienne Nielen (omgevingsmanager) via ons contactformulier of via telefoonnummer 072 - 582 8282.

Bron: HHNK