WOZ-bezwaar maken? Doe het via de gemeente!

We krijgen regelmatig vragen over het bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking. Wat kunt u het beste doen? En hoe kunt u zelf bij de gemeente bezwaar indienen? We leggen het u uit.

725 euro

Er zijn veel bureaus die (gemeenschaps)geld verdienen aan het voor u indienen van een WOZ-bezwaar. Dit kan oplopen tot zo’n 725 euro per ingediend bezwaar dat de gemeente moet betalen aan een dergelijk bureau. Dat kost ons als gemeenschap dus veel geld! Geld dat we liever ergens anders voor gebruiken.

Voorbeeld

Stel: u maakt bezwaar via een bemiddelaar. Als wij de WOZ-waarde van uw woning met € 10.000,- verlagen, dan betaalt u ongeveer € 7,- minder aan onroerendezaakbelasting. Het bemiddelingsbureau krijgt ongeveer € 725,- bijgeschreven op hun rekening. Die kosten betalen wij. Uiteindelijk betaalt u dus toch mee aan deze bemiddelingsbureaus.

Wij kunnen u helpen

U ontvangt de aanslag gemeentelijke belastingen van de gemeente Edam-Volendam. De gemeente heeft haar best gedaan dit zorgvuldig te doen. De onafhankelijke waarderingskamer controleert dit. Toch kan het zijn dat er iets niet klopt met de gegevens of dat u het niet eens bent met de WOZ-waarde. Wij adviseren u dan met klem om vooral zelf via de gemeente bezwaar te maken. Dan kunnen wij u ook helpen.

Bezwaar indienen? Dat doet u zo!

Het is simpel. Bezwaar indienen kan in een paar stappen:

  • Ga naar onze webpagina bezwaar en beroep.
  • Klik daar op het oranje blok: Bezwaar maken belastingen-WOZ met DigiD.
  • Vul uw DigiD in.
  • U komt dan in een formulier terecht waar bijna al u gegevens al zijn ingevuld. U moet het alleen even aanvullen met uw e-mailadres en telefoonnummer.
  • Op de tweede pagina kunt u vervolgens aangeven waarom u vindt dat de WOZ-waarde niet juist is.
  • Klaar.
  • U heeft de gemeente 725 euro bespaard en het resultaat is hetzelfde. Uitspraak volgt.

Zo simpel is het. Wilt u meer informatie? Bel ons op (0299) 398 398 of stuur een email naar: belastingen@edam-volendam.nl.