Wethouder Dijkshoorn aanwezig bij luchtdichtheidstest

Wethouder Dirk Dijkshoorn van gemeente Edam-Volendam was vrijdag 21 april thuis bij familie Veerman. Zij waren een van de gelukkige winnaars van de luchtdichtheidstest die wij verlootte bij onze wijkbijeenkomsten ‘energie besparen’.

Luchtdichtheidstest

De luchtdichtheidstest legt de naden en kieren bloot in hun woning. Met een thermografisch onderzoek en de blowerdoortest  wordt in kaart gebracht waar de woning energie verliest. Na de test ontvangen zij een rapportage met een analyse per bouwjaar, type woning en isolatiegraad. Hierin staat ook welke materialen nodig zijn om de aanpassingen door te voeren.

De familie Veerman heeft al een en ander gedaan aan isolatie en zij overwegen om nog vloerisolatie te nemen en hun spouwmuur te vervangen. Zij hopen dat de rapportage hen helpt bij het bij het kiezen van de meest effectieve maatregelen.

Fixbrigade

Binnenkort start de fixbrigade in onze gemeente. Deze is er voor inwoners die door de hoge energiekosten in financiële problemen komen. De fixbrigade komt gratis bij hen langs om kleine energiebesparende maatregelen toe te passen. Binnenkort komen wij met meer informatie hierover.  

Dirk kijkt hoe luchtdichtheidstest werkt
Wethouder Dijkshoorn kijkt hoe luchtdichtheidstest werkt