Vragen over aanleg glasvezel in gemeente

Momenteel krijgen we veel vragen van inwoners over de aanleg van glasvezel in onze gemeente. Dit naar aanleiding van het bericht van ODF/T-Mobile dat zij glasvezel gaan aanleggen en mogelijk inwoners benaderen. De meestgestelde vraag aan ons is of u voor een glasvezelverbinding over moet stappen van ons CAI-netwerk naar een andere aanbieder. U hoeft niet over te stappen.

Cai netwerk wordt vervangen door glasvezelnetwerk

U kunt gebruik blijven maken van ons eigen CAI-netwerk. Er is dus geen reden voor onrust. Zoals wij al eerder hebben aangegeven gaat glasvezelbedrijf Glasdraad het kabelnetwerk (CAI) in de gemeente vervangen voor een glasvezelnetwerk. De huidige dienstverlening van de CAI gaat dus gewoon verder op het nieuwe glasvezelnetwerk. Ons nieuwe netwerk maakt het ook voor andere telecomaanbieders mogelijk om hun diensten aan te bieden. Dan heeft u meer keuze.

Kosteloos

Inwoners en bedrijven stellen steeds hogere eisen aan hun internetverbinding. Met de aanleg van een nieuw netwerk komt de gemeente daaraan tegemoet. Het is de bedoeling dat de installatie van de glasvezelaansluiting kosteloos is voor de mensen die nu op ons CAI-netwerk zijn aangesloten.

Binnenkort

We gaan binnenkort starten met de aanleg van ons nieuwe glasvezelnetwerk. Nog heel even geduld dus!