Mantelzorg

MantelzorgZorgen voor een ziek of gehandicapt familielid, vriend of kennis: dat is wat mantelzorg inhoudt. Mantelzorg is vaak vanzelfsprekend maar kan ook zwaar zijn. Overbelasting ligt op de loer. Mantelzorgondersteuning in Edam en Volendam, zet vrijwilligers in de thuissituatie in en faciliteert instanties in hun samenwerking met mantelzorgers.

Ondersteuning voor mantelzorgers
Als mantelzorger kunt u terecht voor informatie en advies, persoonlijke ondersteuning, tijdelijke overname van regeltaken en de inzet van vrijwilligers ter ontlasting van de mantelzorger.

Mantelzorg voor en door vrijwilligers
Op zoek naar zingevend en betekenisvol vrijwilligerswerk? Mantelzorg kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Als vrijwilliger biedt u ondersteuning aan de mantelzorger door tijdelijk een deel van de lichte zorgtaken over te nemen.

Informatie voor verwijzers
Mantelzorgers zijn vaak de spil in de zorg thuis. Hulpverleners komen hen tegen in hun contact met hun cliënt of patiënt en werken met hen samen. Voor mantelzorgers is het niet altijd gemakkelijk om aan te geven dat zij hulp nodig hebben. Doel is om vanuit deze samenwerking mantelzorgers efficiënt en effectief te informeren en te ondersteunen.

Contact
Mantelzorg Ondersteuning Edam-Volendam

Bezoekadres: Wijksteunpunt de Meerwijk, Dijkgraaf Poschlaan 8, 1135 GP Edam
Tel: (0299) 391507 (bereikbaar op werkdagen tussen 9.30 en 12.00 uur)
Email: info@smdzw.nl
Website: MantelzorgNL