WerkPlus Edam-Volendam

Logo Stichting WerkPlus Edam-Volendam

Van BaanStede naar stichting Werkplus van gemeente Edam-Volendam

Ongetwijfeld kent u BaanStede en zijn medewerkers. U ziet de bekende wagens in onze gemeente rijden en bijvoorbeeld medewerkers aan het werk in het openbaar groen. BaanStede zorgt voor leer en werk mogelijkheden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met ingang van 1 januari 2018 houdt BaanStede op te bestaan. Vanaf die datum gaan de medewerkers van BaanStede over naar drie nieuwe organisaties:

  • Stichting Werkplus van gemeente Edam-Volendam
  • Leerwerkbedrijf Waterland van gemeente Waterland
  • Werkom, het participatiebedrijf van gemeenten Zaanstad en Purmerend

Vanaf 1 januari komen de medewerkers van BaanStede die woonachtig zijn in Edam-Volendam in dienst van de nieuw opgerichte stichting Werkplus.

Wat verandert er voor de medewerkers?

Voor veel medewerkers verandert er in de praktijk weinig. Zij blijven gewoon leren en werken op de plek waar zij nu aan de slag zijn. Voor andere medewerkers zorgt gemeente Edam-Volendam voor passend werk. Zo komen veel medewerkers te werken in het openbaar groen van onze gemeente. Het gemeentepand aan de Monseigneur Veermanlaan wordt op dit moment aangepast om de nieuwe medewerkers te kunnen huisvesten.

Jobcoaches

De gemeente Edam-Volendam heeft zelf jobcoaches in dienst. Zij ondersteunen deze groep medewerkers en bemiddelen bij het vinden van geschikt werk. Zij kennen de doelgroep goed en weten precies wat belangrijke voorwaarden zijn om succesvol te zijn. Op die manier zorgen we ervoor dat de overgang van BaanStede naar stichting Werkplus voor de medewerkers soepel verloopt.

Vragen?

Heeft u hier vragen over of wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op. Dat kunt u beste doen door het sturen van een e-mail aan jobcoaching@edam-volendam.nl of door te bellen met jobcoach Fred IJpma 06 - 4604 0993.
Werkgevers die geïnteresseerd zijn en mogelijkheden zien om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen te bieden, nodigen wij uit contact op te nemen met Fred IJpma via bovenstaande contactgegevens.