Verkeersmaatregelen op 17 november bij de Sinterklaasintocht (11-11-2019)

Dit item is verlopen op 18-11-2019.

Afsluiting hele dijk van 16:00 - 19:00 uur

Voor de verkeersveiligheid worden het Noordeinde, Haven en Zuideinde op zondag 17 november tussen 16:00 en 19:00 uur afgesloten voor alle verkeer met uitzondering van voetgangers.

De beide havenhoofden worden volledig afgesloten voor publiek. Wij zijn wettelijk verplicht om een bepaalde afstand te houden van het vuurwerk dat wordt afgestoken. Deze afsluiting geldt dus ook voor de botenbezitters.

Tijdelijk parkeerverbod St. Jozefstraat, C.J. Conijnstraat en St. Gerardusstraat

Er is veel belangstelling voor de Sinterklaasintocht. Het is belangrijk om dit in goede banen te leiden. Daarom is er op zondag 17 november tussen 14:00 en 19:00 uur een tijdelijk parkeerverbod in de St. Jozefstraat en in de C.J. Conijnstraat. Het verbod geldt aan beide kanten van de C.J. Conijnstraat tussen de St. Jozefstraat en de Meergracht. En ook aan de even zijde tussen de Meergracht en de Roerstraat. In de St. Gerardusstraat mag u bij de kruisingen met de Zusterschoolstraat en de St. Vincentiusweg tijdelijk niet parkeren.

Wilt u deze middag niet in de Jozefstraat en voor het schoolplein in de Conijnstraat parkeren? De route via de Brugstraat en de Meerzijde naar de Jozefstraat moet ook vrij blijven van auto’s.

Oproep aan automobilisten

Voor de verkeersveiligheid van de voetgangers, vragen wij u om na 16:30 uur niet meer het gebied in te rijden tussen de Julianaweg en de Haven. Vanaf dat tijdstrip gaan bezoekers (vooral gezinnen met jonge kinderen) massaal richting de Haven.

In de regel zijn hier dan geen parkeerplaatsen meer vrij. Het heeft geen zin om deze straten in te rijden op zoek naar een plek.

Oproep aan fietsers

Wij wijzen fietsers erop dat het verboden is om fietsen te plaatsen in de stegen vanaf de Haven naar de achterliggende straten. Het is belangrijk dat deze routes vrij zijn van obstakels in geval van een calamiteit.