Mag ik mijn caravan parkeren op de openbare weg?

Antwoord:

U mag uw caravan niet langer dan drie achtereenvolgende dagen op de openbare weg laten staan. Dit geldt ook voor woonwagens, kampeerwagens, campers, magazijnwagens, keetwagens, aanhangwagens en vouwwagens.

Wilt u langer parkeren, dan moet u daarvoor schriftelijk ontheffing aanvragen bij de gemeente. U kunt alleen een ontheffing krijgen als:

  • het parkeren niet te veel parkeerruimte inneemt;
  • het straatbeeld niet nadelig wordt be├»nvloed;
  • u parkeert op een door de gemeente bij ontheffing aangewezen plaats en het parkeren geen overlast bezorgt voor de bewoners en weggebruikers, bijvoorbeeld door hinder of gevaar.

Vraag de ontheffing vier weken van tevoren schriftelijk aan met vermelding van: uw naam en adres, de reden van uw aanvraag voor een ontheffing, een omschrijving van uw voertuig, de afmetingen van uw voertuig, de periode waarover u ontheffing aanvraagt en een situatieschets. Overleg ook even met omwonenden. Het komt de relatie met uw buren ten goede als zij van uw aanvraag op de hoogte zijn. Als de gemeente klachten ontvangt, is dat in de toekomst mogelijk een reden om een ontheffing te weigeren. U stuurt de ontheffing naar Gemeente Edam-Volendam.

Laatst gewijzigd

29-03-2019

Stuur door
Stuur door
FAQ / Lokale vragen / Parkeren / Mag ik mijn caravan parkeren op de openbare weg?