Uw bedrijf

OndernemerspleinAlle benodigde informatie voor uw bedrijf waaronder belastingen, winkeltijden, afval & milieu en het vestigen of uitbreiden van uw bedrijf.

Wat moet u regelen als u voor uzelf begint? Welke vergunningen heeft u nodig voor een uitbreiding van uw pand? Voortaan vindt u de antwoorden op al uw ondernemersvragen op één plek:
 

Het Ondernemersplein.nl

Van wetgeving tot belastingregels en van subsidies tot branche-informatie. Op Ondernemersplein.nl staat alle informatie van de (semi-)overheid die u nodig heeft om te ondernemen. Dat voorkomt dat u steeds weer moet zoeken naar informatie. Het levert u dus meer tijd op om te ondernemen. En dat is wat veel ondernemers willen. En dat is ook wat het Ministerie van Economische Zaken samen met de Kamer van Koophandel, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Belastingdienst mogelijk wil maken met Ondernemersplein.nl.

Meer gemeente-informatie voor uw bedrijf is hieronder te vinden:

 • Afval & Milieu

  Elke keer dat afval wordt aangeboden, moet dat geregistreerd worden. De provincie stelt regels ten aanzien van het bedrijfsafval op basis van de Wet milieubeheer. Elke afvalstroom wordt voorzien van een eigen afvalstroomnummer, zodat - indien nodig - achterhaald kan worden waar een bepaalde afvalstroom vandaan komt. Dit is bedoeld om illegale stortingen e.d. te voorkomen.

  Lees meer
 • Bedrijfspand en omgeving

  Klik verder op de informatie die van belang kan zijn voor uw bedrijfspand en bedrijfsomgeving:

  Lees meer
 • Bedrijventerreinen

  Ongeveer een derde van de bedrijvigheid vindt plaats op bedrijventerreinen. Het gaat dan vooral om bedrijven in de sectoren industrie, groothandel, transport en bouwnijverheid, maar ook zakelijke dienstverlening. In de regel geeft de gemeente bedrijfsterreinen uit. Bij gebruik van het bedrijventerrein bent u gebonden aan voorwaarden, zoals die onder andere zijn vastgelegd in het bestemmingsplan.

  Lees meer
 • Zoekt u personeel?

  Bent u op zoek naar personeel? Dan kan de Gemeente Edam-Volendam u daarbij helpen.
  Wij hebben de beschikking over gegevens van werkzoekenden van alle categorieën qua opleiding, werkervaring en competenties. Jong, oud, hoog of laag opgeleid, administratief of commercieel ingesteld, het maakt niet uit, wij gaan op zoek naar de juiste kandidaat.

  Lees meer
 • (Ver)bouwen en duurzaamheid

  Aanvragen inzake bouwen, verbouwen of slopen gaan via het Omgevingsloket. Klik verder voor meer informatie.

  Lees meer
 • Belastingen

  Krijgt u te maken met gemeentelijke belastingen, wilt u bezwaar maken of wilt u weten wanneer u bij de Belastingdienst moet zijn? Klik dan verder.

  Lees meer