Aanvragen

Aanvraagformulier voor u en eventueel uw partner.

Om de tegemoetkoming TONK aan te vragen vult u het digitale aanvraagformulier volledig en naar waarheid in. Heeft u een partner? Dan moet uw partner het partnerformulier invullen met haar/zijn eigen DigiD. Stuur ook de gevraagde gegevens mee. Heeft u het formulier volledig ingevuld, alle gevraagde gegevens ingeleverd en zijn er geen bijzonderheden? Dan krijgt u zo snel mogelijk bericht over uw aanvraag. U kunt tot en met 30 juni 2021 een aanvraag indienen.

Aanvraagformulier TONK

Partnerformulier TONK

Lukt het niet om uw aanvraag digitaal in te vullen? Neem dan contact op met onze inkomensconsulenten van het Breed Sociaal Loket. Dat kan op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur via telefoonnummer (0299) 398 398. Zij helpen u dan verder.

Let op: alleen als u de Tonk vóór 30 april aanvraagt kunt u nog terugwerkend een tegemoetkoming over de maanden januari, februari, maart en/of april aanvragen. Als u na deze datum een aanvraag indient kunt u alleen een tegemoetkoming krijgen vanaf/over de maand van aanvraag.

Tonk als laatste mogelijkheid

Heeft u misschien recht op een andere financiële regeling of uitkering? Bijvoorbeeld een toeslag van UWV op uw WW-uitkering. Dan moet u die eerst aanvragen. Komt u niet in aanmerking voor een andere regeling, of heeft u met deze regeling erbij nog te weinig inkomen? Dan kunt u recht hebben op de tegemoetkoming TONK. Als u ondernemer bent en een Tozo-uitkering heeft, kan de TONK hierop een aanvulling zijn.