Sport

StraatvoetbaltoernooiDe gemeente Edam-Volendam heeft een rijk sportleven met circa 77 sportverenigingen. De gemeente is trots op deze verenigingen en hetgeen ze betekenen in de gemeenschap. Ze zijn een onmisbare schakel voor een gezonde leefstijl en ze zorgen ook voor een versterking van de sociale cohesie in de diverse kernen. Maar sporten is vooral gewoon leuk om te doen en dat dient ook zo te blijven. Het ledenaantal van veel deze verenigingen liggen boven het landelijke gemiddelde. De prestaties van diverse verenigingen zijn zeer goed en jaarlijks worden diverse Nederlandse Kampioenen gehuldigd in allerlei takken van sport. De verenigingen maken veelal gebruik van de verschillende gemeentelijke sportaccommodaties. Deze zijn beschikbaar voor binnen en buitensportverenigingen, maar zijn ook te gebruiken door scholen, particulieren en bedrijven. Voor het gebruik maken van deze accommodaties kunt u informatie vinden bij Sportaccommodaties en velden huren. Voor sportevenementen verwijzen wij u naar de evenementenkalender.
 


> Sportaccommodaties en velden huren

Sportaccommodatieverhuur is het tegen betaling gebruiken van sportaccommodaties
van de gemeente.

Lees meer
 

 • Sportkoepel

  Stichting Sportkoepel Edam-Volendam, beter bekend als de Sport-Koepel, is een plaatselijke onafhankelijke organisatie die sport- en spelactiviteiten organiseert in opdracht van en in overleg met de gemeente Edam Volendam.

  Lees meer
 • Sportkampioenen

  De gemeente Edam-Volendam kent een rijk sportleven, getuige het ruime aanbod van 77 sportverenigingen. De sportverenigingen leveren jaarlijks diverse Nederlandse kampioenen af, van amateur- tot profniveau. Het hoge prestatieniveau heeft er zelfs toe geleid dat Edam-Volendam is verkozen tot Topsportgemeente in 2011 én 2013.

  Lees meer
 • Sporten met een beperking

  Inwoners van onze gemeente met een fysieke of geestelijke beperking kunnen bij diverse sportverenigingen in de gemeente of de regio terecht voor sportieve activiteiten.

  Lees meer
 • Beleidsrapporten sport

  U vindt hier de beleidsrapporten Sportzaken van de gemeente Edam-Volendam.

  lees meer