Weekmarkt Volendam

De weekmarkt staat vanaf 27 januari 2018 iedere zaterdag in de Populierenlaan vanwege de werkzaamheden aan het Europaplein en de Zeestraat.

Bussen

Vanwege de wegafsluiting voor de zaterdagmarkt rijdt de lijnbus in plaats van de route Herculeslaan - Populierenlaan via de Plutostraat - Schoolstraat en vervolgt de bus de gebruikelijke route via de Julianaweg. De halte Weegschaalstraat wordt gedurende deze omleiding niet bediend.

Maatregelen

In de Plutostraat, Schoolstraat en Populierenlaan worden maatregelen genomen:

  • In de Plutostraat wordt een parkeerverbod ingesteld aan de even zijde tussen Plutostraat 42 en de kruising met de Wilgenlaan. Dit geldt alleen op zaterdag tussen 06.00 en 18.30 uur.
  • De Schoolstraat is tot de kruising met de Julianaweg tweerichtingsverkeer.
  • In de Populierenlaan geldt op zaterdag een parkeer- en inrijverbod tussen 06:00 en 18:30 uur. Dit betekent dat 11 parkeerplaatsen komen te vervallen. Auto's die op zaterdag om 06:00 uur geparkeerd staan worden weggesleept.

Markt aan de Populierenlaan Markt bij de rotonde

Aan de zijde van het parkje in de Populierenlaan liggen vanaf 16 januari 2018 stelconplaten, zodat de markt kan staan.

Voor de andere dagen van de week geldt al een parkeerverbod (behalve in de parkeervakken), het is daarom niet toegestaan te parkeren op de stelconplaten.

De stelconplaten worden verwijderd als de markt weer op het Europaplein kan staan.

Stelconplaten voor de weekmarktFietsparkeren

Het is niet toegestaan om fietsen op de stoep in de Populierenlaan te parkeren. Fietsparkeren kan bij de school in het park en er worden op de hoek van het park bij de rotonde Julianaweg/Populierenlaan stelconplaten gelegd waar fietsparkeren wordt gefaciliteerd. De fietsparkeerplekken worden met behulp van borden aangegeven.

Instellingsbesluit

Op 20 december 2017 is het 'instellingsbesluit warenmarfietsenstalling tijdens weekmarkt in Populierenlaankt Volendam' gepubliceerd.