Privacy

Edam-Volendam en AP starten campagne ‘Privacy gaat iedereen wat aan’.

Bent u al goed voorbereid op de nieuwe Europese privacywetgeving? Vanaf 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet geeft u als persoon meer privacyrechten. En u als organisatie meer verantwoordelijkheden. De Autoriteit Persoonsgegevens helpt u graag op weg. Want privacy gaat iedereen wat aan. 

Met de campagne biedt de gemeente en de AP bedrijven, organisaties, (sport)verenigingen, stichtingen, vrijwilligers praktische hulp om te voldoen aan hun nieuwe plichten. Zoals een  ‘digitale regelhulp ter voorbereiding op de regelgeving’ waarmee organisaties snel in kaart kunnen brengen wat zij nog moeten doen voor 25 mei.

Op hulpbijprivacy.nl, de campagnewebsite van de AP, worden ook andere hulpmiddelen aangeboden en staat de informatie over de rechten en plichten uit de nieuwe wet overzichtelijk op een rij. Omdat kinderen al op jonge leeftijd online actief zijn, heeft de AP speciaal een lespakket voor jonge kinderen laten ontwikkelen.

Meer informatie om uw organisatie hierop voor te bereiden vindt u in het AVG-dossier. U kunt terecht op de website van de AP voor de meest gestelde vragen nieuwe Europese privacywetgeving.