Over online dienstverlening (de Wet elektronisch bestuur)

Wet elektronisch bestuurlijk verkeer

In de Algemene wet bestuursrecht staat dat "aanvragen" schriftelijk en ondertekend moeten zijn. Daarom kunnen officiële aanvragen, zoals een aanvraag om een vergunning of ontheffing, niet via e-mail of via het algemene contactformulier op onze website bij ons worden ingediend. Hetzelfde geldt voor bezwaar- en klaagschriften en zienswijzen. De Wet elektronisch bestuurlijk verkeer (afdeling 2.3 van de Algemene Wet Bestuursrecht) biedt ons de mogelijkheid om te regelen dat wij uw officiële elektronische berichten, ‘bestuurlijke berichten’ genoemd, toch mogen behandelen.

Gemeente Edam-Volendam heeft de elektronische weg opengesteld voor de producten die genoemd worden op de pagina digitale gemeenteloket.
Voor het bestellen van deze bestuurlijke producten heeft u uw DigiD-inlogcode nodig. Ook zijn hier veel producten aan te vragen waar u geen DigiD voor nodig heeft. Voor overige niet officiële vragen is het algemene adres info@edam-volendam.nl opengesteld.

Ontvangstbevestiging

Van de hierboven genoemde producten op de pagina digitale gemeenteloket wordt de ontvangst van uw aanvraag bevestigd aan het door u opgegeven e-mailadres. Mocht u – onverhoopt – geen ontvangstbevestiging krijgen, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen via het reactieformulier website. Er kan dan namelijk iets mis gegaan zijn.