Nieuwsbrief week 45, nieuws

Havenhoofd Volendam

Verbod op vrachtwagens in oude kom Volendam per 1-1-2019

De gemeenteraad heeft op 17 mei 2018 unaniem een motie aangenomen waarin het college van B&W wordt gevraagd om alle vrachtverkeer in de oude kom te verbieden.

Lees het volledige artikel

Bezoek op 3 en 10 november een duurzaam huis in Edam-Volendam

Wilt u aan de slag met het verduurzamen van uw woning maar weet u niet waar te beginnen? Honderden huiseigenaren in heel Nederland vertellen u graag meer over hun ervaringen. In het hele land openen duurzame huiseigenaren hun deuren tijdens de Duurzame Huizen Route op 3 en 10 november.

Lees het volledige artikel

Tunnel onder kruising N247 open voor fietsers en voetgangers

Sinds vandaag is het fiets-/voetpad via de tunnel onder de provinciale weg te gebruiken. De tunnel en het pad er naar toe waren al eerder klaar, maar het wachten was op de verlichting in de tunnel.

Lees het volledige artikel

EBS verduurzaamt eerste lange afstandslijn in het streekvervoer

Een wereldprimeur in Waterland: voor het eerst rijdt een lange afstandslijn volledig elektrisch. Op R-netlijn 316 tussen Amsterdam CS en Edam rijden vanaf nu elektrische bussen van het Nederlandse bedrijf VDL Bus & Coach bv. Op het busstation in Edam en de EBS-stalling in Purmerend staan laadpalen waar de bussen geladen worden met groene stroom.

Lees het volledige artikel

Duurzaamheid en monumenten

Lees het volledige artikel

Aanschaf parkeerverwijssysteem

Op woensdag 31 oktober vond de ondertekening plaats voor de aanschaf van een parkeerverwijssysteem. Namens leverancier Vialis ondertekende directeur Mark Bakker de overeenkomst en namens de gemeente ondertekende wethouder Wim Runderkamp. Vialis kwam als Economisch Meest Voordelige Inschrijving uit de bus na een Europese aanbesteding. Het bedrijf heeft reeds in meerdere gemeenten vergelijkbare systemen geplaatst. Afgesproken is dat het verwijssysteem voor de start van het nieuwe toeristenseizoen volledig operationeel is.

Lees het volledige artikel

Gevonden en verloren voorwerpen, oktober 2018

Lees het volledige artikel

Afsluiting Oosterweg Purmer

In opdracht van het hoogheemraadschap worden werkzaamheden uitgevoerd aan de Oosterweg nabij de N244 in de Purmer. In verband hiermee is er geen doorgaand verkeer mogelijk van 15 t/m 23 november op werkdagen, tussen ongeveer 06:30 en 17:00 uur. De afsluiting betreft het deel tussen de Purmerenderweg en de provinciale weg N244.

Lees het volledige artikel

Herstel voet-/fietspad achter De Kust en Dick Tolstraat

Vanaf maandag 5 november a.s. wordt dit pad opnieuw bestraat. Het pad wordt telkens voor een deel met hekken afgesloten. Er wordt begonnen aan de kant bij de CAI-mast.

Lees het volledige artikel