Nieuwsbrief week 44, nieuws

Langs de vaart Kwadijk

Openingstijden VVV Edam aangepast i.v.m. winterseizoen

De Openingstijden van de VVV Edam veranderen per 1 november 2018 t/m 31 maart 2019. Dat is  dan de wintertijd voor de VVV.

Lees het volledige artikel

Verkeersbesluit bushalte Julianaweg

Het college van B&W heeft besloten om de bushalte op de Julianaweg ter hoogte van het Volendams museum en drie parkeerplaatsen aan de overzijde van de weg aan te wijzen als halteplaats voor de nachtbus.

Lees het volledige artikel

Komende evenementen

Het overzicht van de komende evenementen in Edam-Volendam:

Lees het volledige artikel

Duurzaamste huizen van de provincies 2018 zijn bekend

Na een spannende strijd zijn de winnaars van de publieksverkiezing: ‘Duurzaamste huis van de provincie 2018’ bekend. In de provincies Drenthe, Groningen, Noord-Brabant, Overijssel en Fryslân werd in afgelopen maand op in totaal 56 woningen gestemd. De vijf provincieprijswinnaars maken nu kans op de titel: ‘Duurzaamste huis van Nederland 2018’!

Lees het volledige artikel

Afval Europaplein

De ondergrondse containers voor huisvuil, papier en glas zijn op 24 oktober 2018 verwijderd van het Europaplein en uit de Rokersgracht. Aan de zijkant van de PX (Dwarsstraat) staan nu tijdelijke containers waar u uw afval kunt aanbieden. Restafval kunt u kwijt in de container op het AMVO-terrein. 

Lees het volledige artikel

Gevonden en verloren voorwerpen, oktober 2018

Lees het volledige artikel

Herbestrating Tulpenstraat Volendam

Op maandag 5 november start de herbestrating van de Tulpenstraat vanaf de Asterstraat tot aan de Burg. van Baarstraat. In eerste instantie is het gedeelte tussen de Asterstraat en Narcissenstraat aan de beurt. De Narcissenstraat blijft dan nog bereikbaar.

Lees het volledige artikel

Wegafsluiting Oosteinde en Warderweg Oosthuizen op 30 en 31 oktober

Op dinsdag 30 en woensdag 31 oktober is in deze straten geen doorgaand verkeer mogelijk vanwege asfaltwerkzaamheden. Het betreft het weggedeelte van het Oosteinde tussen de Schoolstraat en de Industrielaan en de Warderweg tussen het Oosteinde en de spoorwegovergang.

Lees het volledige artikel

Vervanging riolering St. Lambertusstraat en omgeving

Vanaf 29 oktober wordt het riool vervangen in de St. Lambertusstraat, Achterstraat, Vissersstraat en St. Vincentiusweg. Gestart wordt in de St. Lambertusstraat. Tijdens de werkzaamheden is geen doorgaand verkeer mogelijk in het werkgebied.

Lees het volledige artikel