Nieuwsbrief week 40, nieuws


 

Uitnodiging duurzaamheidsmarkt

Kom 10 oktober naar de duurzaamheidsmarkt voor tips, adviezen en aanbiedingen over o.a energiebesparing, duurzaam bouwen, footprintchallenge en zonnepanelen.

Lees het volledige artikel

Controle op hondenbezit

In de gemeente Edam-Volendam wordt voor het houden van één of meerdere honden belasting geheven. Uit oogpunt van rechtsgelijkheid ziet de gemeente erop toe dat iedereen aan deze belastingplicht voldoet. Als u een hond aanschaft of verzorgt moet u hiervan aangifte doen.

Lees het volledige artikel

Tussenstand enquête fietsstad van Nederland 2020

De verkiezing voor Fietsstad 2020 is in volle gang en gaat heel goed. Ruim 30.000 fietsers hebben al hun mening gegeven en 148 gemeenten hebben de ondergrens van 50 enquêtes gehaald.
Super goed natuurlijk, maar binnen onze gemeente zijn er nog geen 50 ingevuld.

Lees het volledige artikel

Opening van nieuwe tentoonstelling in Het Schooltje van Dik Trom

Zaterdag 12 oktober wordt in Het Schooltje van Dik Trom de tentoonstelling Schrijvende onderwijzers geopend door burgemeester Sievers van Edam-Volendam en Ton van der Lee, achterkleinzoon van C.Joh. Kieviet. Bij de opening zal Ton van der Lee zijn onlangs uitgegeven boek over zijn overgrootvader presenteren.

Lees het volledige artikel

Start werkzaamheden N517; Busbaan Zeddeweg

De provincie werkt aan het project N517 Busbaan Zeddeweg. In dit project wordt de busbaan langs de N517 verlengd, om de doorstroming van het busverkeer te verbeteren. Naast het verlengen van de busbaan worden tevens onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Het project start nazomer 2019 en is eind 2020 gereed.

Lees het volledige artikel

Gevonden en verloren voorwerpen, september 2019

Lees het volledige artikel

Doe mee met de fotowedstrijd 2020!

De jaarlijkse fotowedstrijd gaat weer van start. Voor de nieuwe gemeentegids en onze website zijn we op zoek naar foto's uit de samenleving en de omgeving van de gemeente. De eerste drie prijswinnende foto's komen op de omslag van de gemeentegids te staan en winnen een leuke prijs. Voor de binnenzijde van de gemeentegids worden ook een aantal foto's uitgezocht.

Lees het volledige artikel