Nieuwsbrief week 25, nieuws

Alle rijbewijzen zeven maanden langer geldig

De Europese Commissie heeft besloten om de geldigheid van alle EU-rijbewijzen met zeven maanden te verlengen. Dit geldt voor rijbewijzen die in de periode vanaf 1 februari tot en met 31 augustus 2020 verlopen.

Lees het volledige artikel

Inschrijving woningen Friese Vlaak gestart

Aan de Friese Vlaak worden momenteel 102 appartementen gerealiseerd in nieuwbouwwijk De Broeckgouw in Volendam. De woningen zijn bestemd voor mensen vanaf 55 jaar uit de gemeente Edam-Volendam, die verzorgd willen wonen, op de manier die aansluit bij hun persoonlijke wensen en behoeften.

Lees het volledige artikel

Elektrische auto’s laden slimmer

Edam-Volendam, Vattenfall en MRA-Elektrisch starten een pilot om elektrische auto’s slimmer te laden. Zo’n 80 openbare laadpunten in elf gemeentes zijn voorzien van innovatieve software die bepaalt hoe snel de elektrische auto’s laden. De hoeveelheid stroom uit zon en wind neemt toe. Dankzij slimme aansturing van de laadpunten worden de pieken en dalen in het aanbod goed benut. Daarmee wordt het energienet klaar gemaakt voor een toekomst met meer duurzame stroom. Voor de elektrische rijder liggen op termijn lagere tarieven in het verschiet. 

Lees het volledige artikel

Aanpassing noodverordening sanitair en verpleeghuizen in regio Zaanstreek-Waterland 12 juni

De rijksoverheid heeft de afgelopen periode vergaande maatregelen genomen om het coronavirus tegen te gaan. Vanaf maandag 15 juni gelden er nieuwe versoepelingen van de maatregelen. De aanpassingen staan in een vernieuwde noodverordening. Deze vervangt de noodverordening van 1 juni.  

Lees het volledige artikel

Gevonden en verloren voorwerpen, juni 2020

Lees het volledige artikel