Nieuwsbrief week 20, nieuws

Gevonden en verloren voorwerpen, mei 2019

Lees het volledige artikel

Blauwe Vlag 2019 voor de haven van Volendam

De Gemeente Edam-Volendam heeft vandaag in Ouddorp aan Zee opnieuw de ‘Blauwe Vlag‘ ontvangen voor haar haven. De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. De Blauwe Vlag is één jaar geldig. Jaarlijks wordt opnieuw bekeken of de haven van Volendam nog aan de vereisten voldoet

Lees het volledige artikel

Al 250 aanmeldingen voor de zonnepanelenactie in Edam-Volendam

Op dit moment zijn er al 250 aanmeldingen binnen voor de zonnepanelenactie van de gemeente. Afgelopen maand zijn er een aantal informatieavonden geweest in de hele gemeente waar inwoners zich konden laten informeren en aanmelden voor het project. Momenteel vinden de huisbezoeken volop plaats.

Lees het volledige artikel

Vervanging kunstgras Cruijff Court Volendam

Van maandag 20 mei t/m vrijdag 24 mei wordt het kunstgras op het Cruijff Court in Volendam vervangen.

Lees het volledige artikel

Vernieuwing én continuïteit in nieuw dagelijks bestuur HHNK

Gisteravond benoemde het algemeen bestuur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier het nieuwe dagelijks bestuur. Rob Veenman en Klazien Hartog (Groen, Water & Land), Marjan Leijen (PvdA), Ruud Maarschall (Water Natuurlijk) en Siem Jan Schenk (Geborgde zetels) zijn de hoogheemraden voor de komende vier jaar. Met twee nieuwe hoogheemraden (Hartog en Leijen) naast drie terugkerende, krijgen vernieuwing én continuïteit bij het hoogheemraadschap vorm.

Lees het volledige artikel

HSB Bouw wint aanbestedingsprocedure herontwikkeling Hoogstraat Edam

Na het opstellen van visie Edam Vitaal en het vaststellen van de ontwikkelkaders is nu ook de aanbestedingsprocedure voor de herontwikkeling van de Hoogstraat in Edam afgerond. Het college van B&W heeft besloten dat, in lijn met het participatieproces, wordt gegund aan de ontwikkelaar achter het best beoordeelde ontwerp: HSB Bouw.

Lees het volledige artikel