Nieuwsbrief week 19, nieuws

Kent u iemand die een lintje verdient?

Om het mogelijk te maken dat inwoners van Edam-Volendam een ‘lintje’ ontvangen, is de burgemeester afhankelijk van aanvragen door mensen vanuit de omgeving van de personen die hiervoor in aanmerking komen.

Lees het volledige artikel

Aanvullend Openbaar Vervoer gegund aan ZCN

De gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend en Waterland  (regio Waterland) hebben het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) gezamenlijk aanbesteed. Bij de keuze voor een nieuwe vervoerder was kwaliteit leidend. Vervoersbedrijf ZCN is als beste uit de bus gekomen. ZCN gaat het AOV per 1 juni 2019 van de huidige vervoerder Munckhof overnemen voor een periode van minimaal 4 jaar. De gemeenten kijken uit naar een prettige samenwerking.

Lees het volledige artikel

Herinrichting Burg. van Baarstraat

Op maandag 18 februari 2019 is gestart met de herinrichting van de Burgemeester van Baarstraat. Dit sluit ook aan bij de gemeentelijke doelstelling om de openbare ruimte een mooier aanzien te geven.

Om de bereikbaarheid van en naar de Burgemeester van Baarstraat  zoveel mogelijk te waarborgen wordt het werk in een aantal fases uitgevoerd waarbij het verkeer zal worden omgeleid.

Hieronder het overzicht van het werkgebied opgedeeld in fases en de geschatte planning.


Fase 1. Kruising Hyacintenstraat – Burgemeester van Baarstraat; 18 februari t/m 24 maart

Fase 2. Rozenstraat-Krokussenstraat; 25 maart t/m 21 april

Fase 3. Krokussenstraat-Irissenstraat; 22 april t/m 19 mei

Fase 4. Irissenstraat-Tulpenstraat; 20 mei t/m 30 juni

Fase 5. Tulpenstraat- het pad naar de flat Boelenspark; 1 juli t/m 14 juli

Overzichtskaart werkzaamheden

Wij realiseren ons dat de werkzaamheden, die vermoedelijk tot aan de bouwvak duren, zullen leiden tot overlast voor belanghebbenden. We zullen er alles aan doen om deze overlast tot een minimum te beperken.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht inzake het straatwerk nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de heer H. Kappert, telefoonnummer 0299-398398.

Lees het volledige artikel

Gevonden en verloren voorwerpen, mei 2019

Lees het volledige artikel