Kermis 2020, data, attracties, geschiedenis, prijzen

Edam-Volendam is de beste grote kermis 2019Aanvraagformulier straatfotografie tijdens de kermis in Edam en Volendam

Contact met de gemeente tijdens kermis

Als u vragen heeft over de kermis of iets verloren bent, kunt u contact opnemen via telefoonnummer (0299) 399 246. Dit nummer is bereikbaar op de kermisopeningstijden.

Openingstijden en prijzen kermis Volendam:

De openingstijden van de kermis zijn op vrijdag t/m zondag van 14.00 uur tot 02.00 uur en op maandag van 12.00-24.00 uur. De attracties staan in het oude centrum van Volendam op het Amvo-terrein, de Zeestraat, Europaplein, C.J. Conijnstraat en de Jozefstraat. De maximum ritprijzen voor klein vermaak bedragen € 1,20 en voor groot vermaak € 2,00. Voor enkele grotere attracties gelden uitzonderingen op deze maximum ritprijzen. Op maandag is er vanaf 10.00 uur een leuke, gezellige markt op de Edammerweg.

Openingstijden en prijzen kermis Edam:

Onze gemeente streeft ernaar om de ritprijzen zo laag mogelijk te houden. We bevinden ons in de laagste regionen en daar zijn we eigenlijk best trots op! De openingstijden van de kermis zijn van 14.00 uur tot 02.00 uur en de attracties staan op het Damplein, de Kaasmarkt en de Baanstraat. Maximum ritprijzen voor klein vermaak bedragen € 1,20 en voor groot vermaak € 2,00. In Edam wordt een aantal evenementen georganiseerd om de kermis een extra tintje mee te geven. Op donderdag start de Edamse kermis met een loopwedstrijd vanaf de Eilandsgracht om 19.00 uur. De jaarlijkse touwtrekwedstrijd vangt aan op zondag om 12.00 uur op de Kaasmarktparkeerplaats tegenover het busstation, info over de wedstrijd: mevr. T. Westerneng: tel.nr. 06 - 83558399. Ook de steprace vindt zoals vanouds weer plaats op zondag vanaf 11.00 uur. Meer informatie en opgave voor deelname in de Prinsenbar.

Kermis in Volendam op zaterdag- en zondagmiddag tussen 12 en 2 ‘prikkelarm’

Prikkelarm betekent dat tijdens de kermis de muziek en het kleurenlicht uit zijn, er geen felle flitsen zijn en waar mogelijk draaien de attracties minder snel. Prikkelarm betekent ook dat de bezoekers ruim de gelegenheid krijgen om in en uit de attractie te stappen. De prikkelarme kermis is er voor jong tot oud.
Een kermis is per definitie lawaai, licht en actie. Dat maakt de kermis voor mensen met autisme, ADHD, epilepsie of hooggevoeligheid een absolute no-go area. Maar toch zijn er veel jongeren en ouderen die dolgraag een keer een bezoek aan de kermis willen brengen. Dat kan nu! Op de zaterdag- en zondagmiddag van de Volendammer kermis zijn de attracties van 12:00 tot 14:00 uur ‘prikkelarm’.

> Organiseren kermis Edam, Volendam en voormalig Zeevang

> Geschiedenis van de kermis Volendam

> Geschiedenis van de kermis Edam

> Fotoboek, kermis: vroeger en nu

 • Kermis 2020

  Vorig jaar is het Europlein vernieuwd. Daarom verandert voor het eerst in jaren de indeling van het kermisterrein. Het indelen in de vernieuwde omgeving was een flinke puzzel. Toch zijn we er in geslaagd om weer een prachtige kermis neer te zetten. We zijn er trots op ook dit jaar weer een paar primeurs te kunnen verwelkomen.
   


  Verandering looproute

  Om te beginnen is de looproute tussen de attracties veranderd. De botsauto’s worden zo geplaatst dat er in een lus over het AMVO terrein kan worden gelopen. Zo word je aan beide kanten omgeven door attracties. De grootste verandering vind je op de Julianaweg. Daar komen voor het eerst ook geweldige attracties.Airborne


  Julianaweg

  De AIRBORNE komt op de Julianaweg aan het begin van de kermis. Dit gevaarte is 65 meter hoog. En dit is ook meteen de hoogste mobiele ‘propeller’ ter wereld. Deze attractie is een uitdaging voor echte ‘daredevils’. Naast de AIRBORNE staat dit jaar weer eens een SIMULATOR. Dit is een 6D uitvoering. Dichterbij een echte ‘real-life’ ervaring kom je niet.

  Reactor
  AMVO terrein

  Een tweede primeur voor Volendam is de REACTOR. Een spectaculaire rit met prachtige rook, licht en zelfs vuureffecten. Deze krijgt een plek op het AMVO terrein. Voor onze kleinste kermis bezoekers vind je daar de prachtige REIS DOOR TOVERLAND. Het LUNAPARK verhuist dit jaar van de Zeestraat naar het AMVO terrein.  

  Zeestraat

  Voor het eerst in Volendam: WIPE OUT! Hier is het de kunst dat je niet door de lange zwaaiarm wordt weggemaaid. De attractie is gelukkig opgebouwd met veel luchtkussens en zachte materialen. Wij denken dat je hier heel veel lol gaat hebben.


  Europaplein

  Op het Europaplein komt een Glazen Doolhof van twee verdiepingen. Ook vind je daar de prachtige POWER POLYP en de MIAMI TRIP. Het REUZENRAD met zijn spectaculaire verlichting staat daar ook.

  Break Dance Power DancerConijnstraat

  In de Conijnstraat staat traditiegetrouw het FUNHOUSE, de BREAK DANCE POWER DANCER . En voor de kleintjes staat daar de FANTASY FLIGHT.


  Prikkelarme kermis

  Wij krijgen veel positieve reacties op de prikkelarme kermis. Daarom is er dit keer ook weer een prikkelarme kermis op zaterdag en zondag van 12.00 tot 14.00 uur. Let op, dit geldt alleen voor de kermis in Volendam.
   

  EdamJumbo

  In Edam is het deze keer ook weer helemaal top. Er is zelfs een echte primeur voor Edam. Je kunt genieten van de JUMBO. Dit is een mooie attractie van vliegende olifanten die je zelf omhoog en omlaag stuurt.  De JUMBO komt op het parkeerterrein in de Baanstraat. Verder is de kermis als vanouds.

 • Kermisdata

  Kermis Edam Kermis Volendam Kermis Middelie Kermis Oosthuizen Kermis Warder Kermis Beets
  2020 27-08 t/m 30-08-2020 04-09 t/m 07-09-2020

  15-05 t/m 17-05-2020

  29-05 t/m 01-06-2020 12-06 t/m 14-06-2020 02-07 t/m 05-07-2020
  2021 26-08 t/m 29-08-2021 03-09 t/m 06-09-2021 Nog niet bekend Nog niet bekend Nog niet bekend Nog niet bekend