Kermis 2017, geschiedenis, data en prijzen

 • Kermisdata, -tijden en -prijzen

  Overzicht data kermissen Edam en Volendam
  Edam Volendam
  2018 van 30-08-2018 t/m 02-09-2018 van 07-09-2018 t/m 10-09-2018
  2019 van 29-08-2019 t/m 01-09-2019 van 06-09-2019 t/m 09-09-2019

  Edam:

  De openingstijden van de kermis zijn van 14.00 uur tot 02.00 uur en de attracties staan op het Damplein, de Kaasmarkt en de Baanstraat. Maximum ritprijzen voor klein vermaak bedragen € 1,20 en voor groot vermaak € 2,00. In Edam wordt een aantal evenementen georganiseerd om de kermis een extra tintje mee te geven. Op donderdag start de Edamse kermis met een loopwedstrijd vanaf de Eilandsgracht om 19.00 uur. De jaarlijkse touwtrekwedstrijd vangt aan op zondag om 12.00 uur op de Kaasmarktparkeerplaats tegenover het busstation, info over de wedstrijd: mevr. T. Westerneng: tel.nr. 06 - 83558399. Ook de steprace vindt zoals vanouds weer plaats op zondag vanaf 11.00 uur. Meer informatie en opgave voor deelname in de Prinsenbar.

  Volendam:

  De openingstijden van de kermis zijn op vrijdag t/m zondag van 14.00 uur tot 02.00 uur en op maandag van 12.00-24.00 uur. De attracties staan in het oude centrum van Volendam op het Amvoterrein, de Zeestraat, Europaplein, C.J. Conijnstraat en de Jozefstraat. De maximum ritprijzen voor klein vermaak bedragen € 1,20 en voor groot vermaak € 2,00. Voor enkele grotere attracties gelden uitzonderingen op deze maximum ritprijzen. Op maandag is er vanaf 10.00 uur een leuke, gezellige markt op de Edammerweg.

 • Kermis 2017

  Het heeft wat langer geduurd dan normaal maar de plannen voor de kermissen in 2017 zijn helemaal rond. Onze gemeente streeft ernaar om de ritprijzen zo laag mogelijk te houden, en vergeleken met andere kermissen van hetzelfde niveau is dat nog zeker het geval, maar soms is het nodig om een lichte verhoging toe te passen. Dit is voor het laatst gebeurd in 2009. Om ervoor te zorgen dat de prachtige attracties onze gemeente willen blijven bezoeken ontkomen we er niet aan om voor 2017 de ritprijs voor klein vermaak te verhogen van € 1,00 naar € 1,20 en voor het grote vermaak van € 1,80 naar € 2,00. Daarmee bevinden we ons als gemeente nog steeds in de laagste regionen en daar zijn we eigenlijk best trots op! Maar dan nu waar het om gaat: Wat komt er op de kermissen te staan in 2017?
   

  Fotoboek kermisattracties 2017

  Lijst van de kermisattracties 2017
   

  Attracties Volendammer kermis

  Around the World!

  Around the World, Amvoterrein VolendamHet heeft wat jaren geduurd maar eindelijk is het een keer gelukt om deze prachtige attractie naar Volendam te krijgen. In deze 60 meter hoge toren zweef je op het AMVO terrein geruisloos en rustig boven alle huizen en kerken, genietend van het prachtige uitzicht over het dorp, de zee en de polders. Een kans die je niet mag missen!

   


  Projekt One

  Projekt OneHij is er weer, voor de kermisganger die wat meer spanning zoekt: De Projekt One wordt geplaatst in de Zeestraat. Ook in 2015 stond deze attractie daar, die nog steeds zeer in trek is in Volendam.   

  De Jumper

  De jumperTerug van een jaartje overgeslagen op het Europaplein: De Jumper. Zeer geliefd in Volendam en voor 2017 geheel gerestyled met nieuwe kleuren.


     Booster, Amvoterrein

  Een Booster is eigenlijk niet meer weg te denken op de Volendammer kermis. We zijn blij dat we een van de mooiste uitvoeringen opnieuw hebben kunnen contracteren: de Booster MaXXX. U vindt deze attractie net als in 2016 op het AMVO terrein.

  De Booster


  Glazen Doolhof

  Glazen doolhofJe bent niet echt te kermis geweest als je niet een kwartiertje totaal van het padje af bent geweest in het prachtige Glazen Doolhof van Dirk (Arjaans). Een vaste verschijning op de Volendammer kermis


  Swing Bob

  Swing BobNatuurlijk ontbreekt ook de nostalgie niet op de Volendammer kermis. Inmiddels de 2e generatie Mobron die met deze vertrouwde attractie naar Volendam komt en ook rekening houdt met de kleintjes!
   


  Achtbaan voor de kleintjes

  Familie-achtbaanVoor klein en groot op het parkeerterreintje van de Jozefstraat: deze heerlijke gezellige familie achtbaan die vorig jaar op het Europaplein stond.


  Reuzenrad

  Reuzenrad by lightNet als in 2016 treft u dit jaar het prachtige nieuwe reuzenrad met een spectaculaire LED verlichting op het Europaplein. Een geweldige aanwinst voor de sfeer op het kermisterrein en de skyline van Volendam tijdens de kermisdagen.

  Het spiksplinternieuwe reuzenrad van Jan Lamberink komt op het Europaplein komen te staan. Een prachtig rad, aan beide zijden voorzien van LED verlichting met spectaculaire effecten, en gondels die gedeeltelijk uit (veiligheids-) glas bestaan. Als extra kunnen in het rad zelfs rolstoelen gemakkelijk in een gondel worden geplaatst.


  Daarnaast in 2017 de volgende attracties:

  In Volendam als vanouds de Botsauto´s en de Blue Power op het AMVO terrein, de Cake Walk, de Mega Slide en de baby Flug in de Zeestraat en in de Conijnstraat-Jozefstraat de Power Dancer, de Miami Trip, de Zweef, draaimolen, de mini race en de nostalgische Bootjesmolen.


  Attracties Edammer kermis

  De Ultimate op de Kaasmarkt

  In Edam dit jaar op de Kaasmarkt de Ultimate. Deze spectaculaire attractie heeft hier al eerder standplaats gehad en viel bijzonder goed in de smaak.

  Ultimate


  Baanstraat: Funhouse

  FunhouseIn Edam op het Baanstraat terreintje net als vorig jaar het super mooie Funhouse van Ad Ordelman. Het was even passen en meten (ook met de spuitende brandweerman op het dak) maar wat een aanwinst voor de Edammer kermis. We hebben het uitgerekend: Dit Funhouse geeft de hoogste vermaakdichtheid per vierkante meter.

  De Bungee

  De BungeeNieuw in Edam! De Bungee. Na een aantal jaren in Volendam te hebben gestaan gaan we zien of deze attractie ook in Edam op de Baanstraat aanslaat


  Daarnaast in 2017 de volgende attracties:

  In Edam de Buggy´s en de Botsauto´s op de Baanstraat, de draaimolen en de Miami Trip op de Kaasmarkt en de Blue Power op het Damplein.