Centrum voor Jeugd en Gezin

Informatie, tips en adviezen over opvoeden.

Kinderen worden niet met een gebruiksaanwijzing geboren. Dat maakt dat opvoeden soms een hele klus kan zijn. Het is dus logisch dat ouders op zoek gaan naar bruikbare informatie of advies bij de problemen die ze tegenkomen zoals slecht (in)slapen, pesten of geen huiswerk maken. Misschien heeft u behoefte aan een cursus over opvoeden of wilt u beter leren omgaan met een bepaald probleemgedrag van uw kind. Het kan ook zijn dat u geen specifiek probleem hebt maar gewoon meer wilt weten over wat u van kinderen op een bepaalde leeftijd kunt verwachten.

Kijk voor meer informatie, tips en/of adviezen op de website: www.cjgedamvolendam.nl/. Op deze site vindt u het lokale aanbod en kunt u bijvoorbeeld ook online een vraag stellen aan een pedagoog, waarna u binnen twee dagen antwoord krijgt.

Hulplijnen

Kindertelefoon

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar die in vertrouwen willen praten. Word je gepest, heb je problemen thuis, een vraag over verliefdheid of verkering, ruzie met je vrienden of voel je je rot, dan kun je bellen of chatten met De Kindertelefoon. Bel 0800-0432 (gratis) of chat met ons. Chatten en bellen kan van maandag tot en met vrijdag van 11:00 tot 20:00 uur en in het weekend en op feestdagen van 14:00 tot 20:00 uur.

Vermoeden kindermishandeling

Maakt u zich zorgen over een kind in uw omgeving? Bij vermoedens van kindermishandeling kunt u contact zoeken met Veilig Thuis. Zie voor meer informatie de website www.veiligthuiszw.nl. U kunt ook de politie bellen 0900-8844 en in ernstige gevallen 112.