Informatie en advies & ondersteuning zorg en welzijn

Iedereen loopt wel eens rond met een vraag of een probleem. Over het zelfstandig voeren van een huishouden, de zorg voor een naaste die langdurig ziek is, over werken met een arbeidsbeperking of over het opvoeden en opgroeien van een kind. Met deze vragen kunt u terecht bij het Breed Sociaal Loket in het stadskantoor, het Wijksteunpunt in Edam en het Centrum voor Jeugd en Gezin in Volendam.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een voorziening of vindt u het fijn dat iemand mee gaat naar een gesprek met de gemeente? U kunt altijd een familielid, vriend of kennis meevragen naar een gesprek. Het is ook mogelijk om een cliëntondersteuner met u mee te laten denken, u te helpen met het invullen van formulieren of met u mee te gaan naar een gesprek. De cliëntondersteuners zijn er voor u en werken los van de gemeente. Meer informatie Onafhankelijke cliëntondersteuning.

 • Centrum voor Jeugd en Gezin

  Informatie, tips en adviezen over opvoeden.

  Lees meer
 • Breed Sociaal Loket

  De gemeente Edam-Volendam is verantwoordelijk voor maatschappelijke ondersteuning aan inwoners, zodat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en andere mensen kunnen blijven ontmoeten.

  Lees meer
 • Koepel Sociaal Domein

  De koepel sociaal domein is het orgaan dat gevraagd en ongevraagd advies geeft aan het college van burgemeester en wethouders over het beleid in het Sociaal Domein.

  Lees meer
 • Onafhankelijke cliëntondersteuning

  Heeft u hulp nodig bij het invullen van een aanvraagformulier voor een voorziening dan kunt gratis gebruik maken van de cliёntondersteuning.

  Lees meer
 • Wijksteunpunt, advies en ondersteuning

  Het wijksteunpunt (WSP) in Edam, gevestigd in de bibliotheek, is gesloten. De dienstverlening gaat wel door. Kijk hier als u met vragen zit en voor contactgegevens.

  In het wijksteunpunt kunt u terecht met vragen om advies en ondersteuning. Bijvoorbeeld over maatschappelijk werk, ouderzorg, mantelzorg etc. De folder van het Wijksteunpunt geeft u een hoop informatie. Contact: Wijksteunpunt (WSP) loket, wsp@edam-Volendam.nl , tel. (0299) 391 507. Alle onderdelen:

  Lees meer
 • Overige informatie

  Voelt u zich gediscrimineerd? Bent u getuige van discriminatie? Meld het bij het Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek/Waterland!

  Lees meer