Werkzaamheden Europaplein en Zeestraat bijna voltooid

Dit item is verlopen op 20-05-2019.

De werkzaamheden aan het Europaplein en de Zeestraat zijn bijna klaar. Deze werkzaamheden zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Vervoerregio Amsterdam. Op 12 april heeft de aannemer het gebied opgeleverd aan de gemeente. De rijbaan en trottoirs zijn opengesteld voor verkeer. Op dit moment wordt alleen nog gewerkt aan enkele kleine punten.

Zaterdagmarkt op 4 mei weer terug naar Europaplein en Zeestraat

Op zaterdag 4 mei staat de markt weer op de oude plek op het Europaplein en Zeestraat in vrijwel de gebruikelijke opstelling. Door de werkzaamheden stond de zaterdagmarkt enige tijd in de Populierenlaan. De laatste keer was op 20 april omdat er op 27 april geen markt gehouden wordt in verband met Koningsdag.

Onderzoek naar opstelling markt in combinatie met fontein en terrassen

In de komende maanden gaan wij bekijken of het mogelijk is de markt zo op te stellen dat de fontein aan kan op zaterdag, en dat er ruimte is voor terrassen. Hierdoor zou het kunnen betekenen dat er nog enkele wijzigingen in de opstelling van de kramen gaat plaatsvinden later dit jaar.

Bussen en verkeersregelaars

De lijnbus rijdt na de laatste markt in de Populierenlaan op 20 april weer de gebruikelijke route via de Herculeslaan – Populierenlaan en niet meer door de Plutostraat - Schoolstraat. Verkeersregelaars zijn daarom ook op 20 april voor het laatst om de bus de Julianaweg op en af te begeleiden.

Betonnen platen Populierenlaan verwijderd, beplanting terug

In de Populierenlaan zijn vorig jaar betonnen platen gelegd, zodat de markt genoeg ruimte had om te staan. Deze platen worden weer verwijderd en er komt beplanting voor terug.

Fontein aan op 24 april

De fontein is inmiddels klaar gemaakt voor het seizoen en er is een show geprogrammeerd. Op 24 april 2019 gaat de fontein aan.

Bomen Zeestraat en boombank Europaplein na kermis geplaatst

De bomen in de Zeestraat en het groen-/zitelement van het Europaplein worden in de periode na kermis 2019 geplant en geplaatst.

Communicatie overgenomen door gemeente

Tijdens de werkzaamheden heeft u gebruik kunnen maken van de mogelijkheid op de hoogte te blijven door in te schrijven op de nieuwsbrief van de aannemer. Via het e-mailadres van de aannemer (projectzeestraat@gmail.com) was het ook mogelijk om vragen te stellen. Dit e-mailadres is per 19 april komen te vervallen. Mocht u nog vragen hebben kunt u zich wenden tot de gemeente via het algemene e-mailadres: info@edam-volendam.nl.