Wegwerkzaamheden fase 2 en 3 N517, busbaan Zeddeweg

Er is gestart met de werkzaamheden van fase 2 aan de busbaan Zeddeweg N517. Deze fase loopt door tot oktober 2020.

Werkzaamheden fase 2

 • Verwijderen van de tijdelijke ophoging die gedurende fase 1 is aangebracht.
 • Verbredingen van de weg aan de zuidzijde en noordzijde.
   

Werkzaamheden fase 3, loopt door tot december 2020

 • Zowel aan de noordelijke als zuidelijke rijbaan diverse werkzaamheden.
 • Asfalt- en bestratingswerkzaamheden.
   

Hinder in de aankomende periode

Om de werkzaamheden veilig uit te voeren, brengen we barriers als scheiding op de N517 aan en markeren we dit met tijdelijke (gele) wegbelijning. Hiervoor hebben we een aantal nachtafsluitingen nodig. Door werkzaamheden aan onder andere de bushaltes, worden er tijdelijke bushaltes ingesteld. Onder de Wagenweg worden de bestaande duikers verwijderd en twee nieuwe duikers aangebracht. De weg blijft bereikbaar voor bestemmingsverkeer.

Werkzaamheden overdag

De werkzaamheden overdag duren tot december 2020. Dit geeft enige verkeersoverlast:

 • Het fietspad tussen de N247 en de kruising Wagenweg is volledig afgesloten in beide richtingen voor (snor)fietsers en brommers en voetgangers. Het fietspad wordt eind 2020 weer opengesteld, zie kaart voor de omleidingsroute.
 • Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/h op de N517. De N517 is gewoon bereikbaar.
   

Tijdens de werkzaamheden overdag blijven alle omliggende percelen bereikbaar voor motorvoertuigen via de normale route(s). KWS Infra treft verkeersmaatregelen om het verkeer in goede banen te leiden.

Werkzaamheden in de nacht

Er vinden in deze periode diverse nachtwerkzaamheden plaats. Deze werkzaamheden zijn onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Fase Aantal nachten Week Start Einde
2 5 37 7-9 11-9
3 5 41 5-10 9-10
3 5 48 23-11

27-11

3 5 49 30-11

4-12

De N517 is tijdens deze nachtelijke werkzaamheden niet bereikbaar, zie omleidingsroute:

 • Let op: bestemmingsverkeer (bewoners Wagenweg en Hotel van der Valk) kunnen gebruik maken van de omleidingsborden ‘Van der Valk via de Wagenweg’.
 • De nood- en hulpdiensten en het vervoersbedrijf van de lijnbussen zijn op de hoogte gebracht over de werkzaamheden en kunnen gewoon gebruikmaken van de weg.
   

KWS app

Via deze app wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang van het project N517 Busbaan Zeddeweg. De KWS app is beschikbaar voor iOS en Android en is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. De projectnaam op de KWS app is: N517 busbaan Zeddeweg. Klik op "Toevoegen aan favorieten" als u een melding wilt ontvangen op het moment dat er nieuwe berichten gepubliceerd worden.