Weblog Actieprogramma Integrale Veiligheid

Dit item is verlopen op 26-10-2018.

Als gemeente willen wij graag weten wat er speelt in onze buurten, wijken en dorpen. Ook willen we de wensen van onze inwoners weten ten aanzien van de leefbaarheid en veiligheid in hun wijk.

Bijvoorbeeld over parkeergelegenheid, groenvoorziening en verkeersveiligheid. Daarom is in mei 2018 het Actieprogramma Integrale Veiligheid gestart. Een actieprogramma voor én door inwoners en ondernemers uit Edam-Volendam. Reageren kunt u bijvoorbeeld op de gebiedsavonden, maar ook via onze weblog kunt u reageren en uw mening geven. Voor meer informatie en de weblog verwijzen wij u naar weblog actieprogrammaIV.

Ons doel

Eind 2018 willen we een concreet en meerjarig Actieprogramma Integrale Veiligheid hebben, gemaakt én gedragen door onze inwoners en ondernemers. Hiermee kunnen we de komende jaren samen aan de slag om de leefbaarheid en veiligheid in onze gemeente nog beter te maken. Als gemeente, maar ook als betrokken instanties (zoals de politie) en als inwoners. Een leefbare en veilige leefomgeving creëer je namelijk niet alleen; dat doe je samen. Zo zorgen we dat we één van de veiligste gemeenten van Noord-Holland blijven.

Een unieke aanpak

In het actieprogramma staat het verhaal van de wijk centraal. Van zeven wijken om precies te zijn. Om recht te doen aan de unieke kenmerken van onze wijken, buurten en dorpen hebben wij de gemeente namelijk opgedeeld in een zevental gebieden.