Voortgang werkzaamheden omgeving Europaplein

Dit item is verlopen op 20-10-2018.

Herinrichting Rokersgracht

Als onderdeel van de herinrichting van het Europaplein en omgeving starten maandag 1 oktober jl. werkzaamheden op de Rokersgracht. Vanaf de Spieringstraat wordt het weggedeelte tot aan het Europaplein opnieuw ingericht en bestraat. Deze werkzaamheden duren plm. zes weken.

Zodra na plm. drie weken de kruising met de Haringstraat wordt opengebroken, is er geen mogelijkheid meer om vanuit de Zeestraat de Haringstraat in te rijden. De rijrichting van de Haringstraat wordt namelijk omgedraaid. Zodra de kruising herbestraat is, geldt in de Haringstraat eenrichtingsverkeer vanaf het Pellersplein naar de Rokersgracht.

De Rokersgracht wordt tussen de Haringstraat en Europaplein/Zeestraat bestemd voor voetgangers en fietsers; auto’s kunnen daar dan niet meer langs.

Werkzaamheden Europaplein

Op dit moment wordt de Zeestraat ter hoogte van het Europaplein voorzien van een funderingspakket. Daarna wordt het nieuwe wegdek bestraat. Dit duurt nog plm. een maand.

Aan de andere kant van het plein wordt vanaf 8 oktober bij de Ventersgracht het riool aangesloten. Meteen hierna wordt ook hier een funderingspakket aangebracht en vervolgens het nieuwe wegdek er in gelegd. Dit duurt tot eind oktober.