Uitnodiging voor inenten bij GGD Zaanstreek-Waterland.

Dit item is verlopen op 23-05-2019.

Bijna 24.000 uitnodigingen gaan er eind maart uit in de regio Zaanstreek-Waterland naar kinderen en jongeren die voor een vaccinatie BMR/DTP, HPV of  Meningokokken ACWY in aanmerking komen.

Locaties en data

Op 16 april, 6, 13 en 22 mei vaccineert GGD Zaanstreek-Waterland hiervoor op verschillende locaties in deze regio.

De vaccinatie kan ook op een ander tijdstip op die dag of op een van de andere drie locaties gehaald worden.
 

Dinsdag 16 april in Pop- en Cultuurhuis PX, W.J. Tuijnstraat 15 in Volendam

Voor de kinderen en jongeren uit Broek in Waterland, Edam, Katwoude, Marken, Middelie, Monnickendam, Oosthuizen, Purmer, Schardam, Uitdam, Volendam, Warder en Zuiderwoude.

Maandag 6 mei in Sporthal ‘De Vaart’, Koggenland 88 in Purmerend

Voor de kinderen en jongeren uit Beets, Den Ilp, Hobrede Ilpendam, Kwadijk, Middenbeemster, Noordbeemster, Purmerend, Purmerland, Spijkerboor, Watergang, Westbeemster, Wijdewormer, Zuidoostbeemster.

Maandag 13 mei in sporthal Wormer, Spatterstraat 21 in Wormer

Voor de kinderen en jongeren uit Assendelft, Jisp, Koog aan de Zaan, Krommenie, Markenbinnen, Oost Knollendam, West Knollendam, Westzaan, Wormer, Wormerveer, Zaandijk.

Woensdag 22 mei in Sporthal de Tref, Drielse Wetering 84 in Zaandam

Voor de kinderen en jongeren uit Landsmeer, Oostzaan en Zaandam.
 

Om welke vaccinaties gaat het?


Volgens het landelijk geldend vaccinatieprogramma komt ieder kind in aanmerking voor vaccinaties. Deze vaccinaties houden de weerstand op peil die het kind bij vorige vaccinaties heeft opgedaan of voegen een nieuwe weerstand toe. In de regio Zaanstreek-Waterland verzorgd de GGD de inentingen.

Kinderen geboren in 2010 krijgen een uitnodiging voor een DTP en BMR vaccinatie. Meisjes geboren in 2006 jaar krijgen een uitnodiging voor een HPV vaccinatie. Jongeren geboren tussen 1 januari 2001 en 1 mei 2004 of geboren in 2005, krijgen een uitnodiging voor de vaccinatie Meningokokken ACWY.