Statenverkiezingen 20 maart: waar kies jij voor?

Dit item is verlopen op 21-03-2019.

Zes van de tien Noord-Hollanders zeggen op 20 maart 2019 te gaan stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen. Stem jij ook? Door te stemmen oefen je invloed uit op de wijze waarop de provincie de komende vier jaar wordt bestuurd. En dat heeft ook impact op onze gemeente.

Eens of oneens?

Vind jij bijvoorbeeld dat weilanden gebruikt mogen worden voor zonnepanelen en woningen? Moet de provincie zich wel of niet verzetten tegen de groei van Schiphol? Hoe sta jij tegenover gratis vervoer voor ouderen op kosten van de provincie? En wat vind jij van strengere normen voor de luchtkwaliteit in de buurt van grote industriƫle bedrijven?

Stemwijzer

Weet je (nog) niet wat je gaat stemmen? Op www.noord-holland.nl/statenverkiezingen staat de provinciale stemwijzer. Hier kun je jouw standpunten vergelijken met die van de provinciale politieke partijen. Ook staat daar informatie over de politieke partijen, de kandidatenlijsten et cetera.

Verkiezingen 2019

De verkiezingen voor de Provinciale Staten vinden plaats op woensdag 20 maart 2019. Alle Noord-Hollanders, met de Nederlandse nationaliteit, van 18 jaar en ouder mogen dan naar de stembus. Zij stemmen daarmee ook indirect voor de Eerste Kamer, want de Statenleden kiezen op maandag 27 mei 2019 de nieuwe leden van de Eerste Kamer.

Alle informatie over de verkiezingen is te vinden via de pagina Verkiezingen op deze website.