Slim investeren in uw toekomst

Dit item is verlopen op 08-03-2021.

De meeste mensen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Met ouder worden neemt de kans op klachten of beperkingen toe. Om hierop voorbereid te zijn, is het goed om uw huis zo comfortabel en makkelijk mogelijk in te richten.

Het kan zijn dat u daarvoor aanpassingen moet doen aan uw woning. Dat kunnen kleine dingen zijn zoals het weghalen van drempels. Maar ook kan een verbouwing nodig zijn. Denkt u aan aanpassen of verbouwen? Dan is het misschien slim om advies in te winnen om uw woning levensloopbestendig te maken.

Stimuleringsfonds Volkshuisvesting

Een verbouwing kost geld. Voor ouderen is het vaak lastig om een lening te krijgen bij de bank. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) biedt ons de mogelijkheid een fonds in te richten. Dit fonds is bedoeld voor mensen die moeten verbouwen om langer thuis te kunnen blijven wonen. Zij kunnen van ons een lening krijgen. De voorwaarden voor deze lening zijn gunstig. Kijk voor meer informatie op SVn.

Enquête

Voordat wij een dergelijk fonds opzetten onderzoeken wij of hier behoefte aan is. Inwoners van 65 jaar en ouder krijgen binnenkort een enquête thuis gestuurd. Het invullen van deze enquête duurt een paar minuten. Wij hopen dat deze door veel mensen wordt ingevuld en teruggestuurd. Daarvoor voegen een antwoordenveloppe bij. De resultaten van de enquête nemen wij mee in ons besluit om het fonds in te richten. Wij informeren u hierover in de lokale media. U kunt de enquête ook digitaal invullen op: edam-volendam.nl/sliminvesteren. Als u daarvoor kiest hoeft u de papieren versie niet terug te sturen.                                                                                                                                      

Waarom vanaf 65 jaar

De ervaring leert dat mensen van rond de 65 jaar zich bezinnen op hun toekomst. Eventuele kinderen zijn de deur uit en ook al is men vaak nog vitaal, de pensioenleeftijd raakt in zicht. Daarom is het belangrijk om een voorschot te nemen op uw toekomst. Pas uw woning zo aan dat u er zo lang mogelijk kan blijven wonen. Een lening kan hier u hierbij misschien helpen.