Schoonmaakdoekjes in riool leiden tot stankoverlast en problemen met gemaal

Door corona zijn veel mensen nu thuis. Omdat velen het huis met regelmaat ontsmetten worden er veel meer vochtige ontsmettingsdoekjes gebruikt. Deze worden, naar blijkt, veelal door de wc gespoeld en komen dus in het riool terecht. Dit leidt tot problemen met de gemalen, omdat deze niet meer functioneren, en voor (stank)overlast bij u thuis.

Pompen gemalen uitgeschakeld

De pompen in de gemalen komen vol te zitten met vezels en worden middels de thermische beveiliging uitgeschakeld. Dit zorgt voor problemen, stank bij u thuis en in sommige gevallen kan het riool het niet verwerken en het komt zelfs terug. Nog los van dit alles reduceert dit ook de levensduur van pompen aanzienlijk. De gemeente en de externe storingsdiensten zijn er erg druk mee om de overlast zoveel mogelijk te beperken en op te lossen.

Oproep: geen doekjes door wc spoelen

Ondanks dat op sommige verpakkingen staat ook dat de doekjes mogen worden weggegooid in het toilet willen u oproepen ze niet meer door de wc te spoelen. Gooi ze gewoon weg in de vuilnisbak. Het scheelt ons allemaal heel veel ellende.