Nieuwste snufjes en weetjes op Regionale Duurzaamheidsbeurs

Dit item is verlopen op 07-04-2019.

Op zaterdag 6 april vindt de derde Regionale Duurzaamheidsbeurs plaats. Dit keer in sporthal de Kloek in Middenbeemster. De beurs is van 10.00 – 16.00 uur. Toegang is gratis. Gedeputeerde Jaap Bond verricht om 10.00 uur de opening.

De beurs is een burgerinitiatief dat ondersteund wordt door de vijf deelnemende gemeenten: Purmerend, Edam-Volendam, Beemster, Landsmeer en Waterland. Doel is om de inwoners te informeren over de nieuwste producten en ontwikkelingen rond duurzaamheid.

Vijftig bedrijven en organisaties uit de regio en daarbuiten zijn op de beurs aanwezig. Zij tonen innovaties rond energiebesparing in huis en bedrijf, praktisch elektrisch vervoer, duurzaam eten en handige recyclingproducten. Naast elektrische auto’s en scooters staan ook ecocabins op het beursterrein. Scholieren die meedoen aan de Solarbotenchallenge in juni in Purmerend laten hun zelfgebouwde solarboten zien.

Vijftien sprekers – waaronder BN’ ers zoals weerexpert Reinier van den Berg en frontvrouw Marjolein Jonker van de Tiny Houses Movement – vertellen over achtergronden en schetsen toekomstbeelden. Hovenier Bram Engberts – de Jamie Oliver onder de tuinen – geeft gratis tuinadvies en eigenaren van monumenten maken kans op gratis energiescans ter waarde van € 950. Wilt u weten wat úw ecologische footprint is: laat die maken bij Laura Moningka van de Footprintchallenge.

Komt u met OV? Dan rijden gratis Twizy’s van VisitBeemster u naar de beurslocatie.

Voor meer informatie: regionaleduurzaamheidsbeurs.nl