Groente-, fruit- en tuinafval is géén afval, maar grondstof voor compost.

Dit item is verlopen op 13-12-2018.

Onlangs heeft u een folder ontvangen met een composteerbaar zakje. In zo’n zakje kunt u etensresten verzamelen. Dat voorkomt nare luchtjes én het zakje kan zonder problemen in de groene bak. De zakjes zijn o.a. te koop bij de supermarkten in de gemeente. Let op het Kiemplant of OK-compostlogo.

Sommige woningen (zoals hoogbouw) maken gebruik van een verzamelcontainer voor GFT-afval. Wij hebben aan deze woningen groene emmertjes van 10 liter verstrekt. Hiermee kan het keukenafval eenvoudig naar de verzamelcontainer worden gebracht. Maakt u gebruik van een verzamelcontainer voor GFT-afval en heeft u geen emmertje (meer)? Op uw verzoek verstrekken wij deze gratis. U kunt een verzoek hiervoor indien door een email te sturen naar: info@edam-volendam.nl.

Oproep voor de bewoners van de Broeckgouw

De woningen in de Broeckgouw zijn gefaseerd opgeleverd. Daarom hebben nog niet alle woningen een groene rolcontainer ontvangen. Wij willen graag dat groente-, fruit- en tuinafval goed wordt gescheiden. Bent u bewoner van de Broeckgouw en heeft u nog geen groene rolcontainer? Als u dit meldt, verstrekken wij deze gratis. U kunt daarvoor een email sturen naar: info@edam-volendam.nl

Laat onze gemeente groeien en bloeien met uw GFT-afval!