Eerste bijeenkomst over invulling Hoogstraat succes

Dit item is verlopen op 22-06-2018.

De eerste bijeenkomst met 35 genodigden over de toekomstige invulling en uitstraling van de nieuwbouw aan de Hoogstraat in Edam was een succes.

Bijeenkomst invulling HoogstraatDe bijeenkomst werd maandagavond gehouden in het gemeentelijk vergadercentrum in Edam.

De sfeer was ronduit goed te noemen. Onder het motto ‘niet gek doen’ zijn er goede voorstellen en ideeën in kleine werkgroepen besproken en gepresenteerd. Deze ideeën worden nu uitgewerkt. Opvallend in positieve zin was, dat bleek dat er al overleg had plaatsgevonden tussen ondernemers en inwoners over de invulling.

Vorig jaar november werden de panden in Edam door een heftige brand verwoest. In maart van dit jaar heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel van het college om de verwoeste panden aan te kopen. Hierdoor kon begin mei gestart worden met de sloop. Dit alles heeft er toe geleid dat er nu al met inwoners, ondernemers, verenigingen en de gemeente nagedacht wordt over de toekomstige invulling.

De bijeenkomst krijgt op 21 juni een vervolg. Dan wordt er ook in bredere context gekeken naar de invulling van het Korsnass-terrein en de gevolgen van de ideeën voor de infrastructuur, het verkeer en het parkeren in en nabij het centrum van Edam.