Doe de Fietsbelofte, pak de fiets en win.

Dit item is verlopen op 01-10-2019.

Pak de fiets! Kies voor vreugde en vrijheid

De afgelopen maanden hebben we van vele kinderen gehoord hoe leuk het is om te fietsen naar school. Het is ook nog eens leerzaam, gezond, slim en duurzaam! De fietsende basisschoolleerlingen vinden elke rit een feestje en daarom roepen wij hun ouders op om de Fietsbelofte 2019 te doen. Hiermee beloven ouders dat ze hun kind minimaal een dag per week lopend of op de fiets naar school brengen. De campagne Het Fietsende Schoolkind, waar de Fietsbelofte een onderdeel van is, draagt bij aan het besef van de voordelen van het fietsen naar school, voor kind, ouders en omgeving.

Doe de Fietsbelofte

De scholen zijn weer begonnen en nu is het aan ouders om te kiezen voor de fiets. In de maand september willen we zoveel mogelijk Fietsbeloftes verzamelen. Roep samen met ons de ouders van basisscholieren in uw gemeente op om de Fietsbelofte te doen.

Het doen van de Fietsbelofte draagt bij aan meer aandacht voor het fietsen naar school en levert zo indirect voordelen voor iedereen op: op het gebied van plezier, gezondheid, duurzaamheid en zelfstandigheid. Voordelen waar  kinderen op lange termijn veel profijt van hebben; denk aan het fietsen naar de middelbare school of sportvereniging, maar vooral de vrijheid om overal naar toe te gaan. Vorig jaar hebben 1577 ouders, van 120 verschillende scholen, de belofte gedaan. Dit jaar willen we uiteraard nog veel meer ouders motiveren om de belofte aan te gaan en voor de fiets te kiezen.

Win een fietsfeestje

De school waarvan de meeste ouders (percentueel berekend) de Fietsbelofte doen, krijgt als beloning een fietsfeestje voor alle leerlingen, met onder meer een uitdagend fietsparcours en een leerzame fietsquiz waarbij grote prijzen te winnen zijn waarmee je fiets gepimpt kan worden! Dat maakt het fietsen naar school nóg leuker!