Dik Trom voor volwassenen

Dit item is verlopen op 25-10-2018.

Heeft u vroeger met veel plezier de boeken van Dik Trom gelezen? En u toen niet gerealiseerd dat er mooie fragmenten in staan die eigenlijk meer geschikt zijn voor volwassenen?

In het Kinderboekenmuseum Het Schooltje van Dik Trom in Etersheim kunt u op woensdag 24 oktober om 20.00 uur komen luisteren naar deze fragmenten. Henny Frikkee, vrijwilliger in het museum, zal uit meerdere boeken stukjes voorlezen.

Kieviet was een goede verteller en dat is te merken als je zijn boeken leest. Naast de boeken van Dik Trom heeft C. Joh. Kieviet nog meer dan veertig andere boeken geschreven. De bekendste zijn: Fulco de minstreel, Het slot op de Hoef en Okke Tannema. De meeste andere zijn in vergetelheid geraakt.

In twee uur tijd worden we meegenomen naar andere tijden. Frikkee leest de mooiste fragmenten uit Dik Trom en uit een paar onbekendere boeken voor.

Bij een groepsbezoek in het museum reageren bezoekers altijd zeer enthousiast. Daarom organiseren wij deze avond om u in de gelegenheid te stellen naar meerdere fragmenten te kunnen luisteren. U kunt dan ervaren dat Kieviet ook na 100 jaar nog steeds weet te boeien.

Neem plaats in oude schoolbanken en ga weer even terug in de tijd. Nieuwsgierig?

Meldt u aan en kom genieten van de mooiste delen uit de boeken van Kieviet. De vertelling begint op 24 oktober om 20.00 uur. Er kunnen maximaal 20 mensen komen luisteren. Aanmelden kan via arrangementen@hetschooltjevandiktrom.nl of 06 15 13 62 36.  De kosten voor deze avond zijn € 5, inclusief een kop koffie.

Groepen van 10 tot 20 personen kunnen na overleg ook op een ander tijdstip terecht voor deze lezing. Ook dan kunt u zich aanmelden via het  arrangementen e-mailadres.

Voor meer informatie zie www.hetschooltjevandiktrom.nl en facebook.