De gemeente Edam-Volendam start met duurzame inkoopactie

Dit item is verlopen op 27-12-2019.

Eind november is de gemeente Edam-Volendam gestart met een grootschalige inkoopactie voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas.

Deze actie wordt georganiseerd in samenwerking met Winst uit je woning. Alle woningeigenaren met een eigen dak in Edam-Volendam ontvangen een brief van de gemeente met informatie over de actie. Door de grootte van het project en de efficiënte aanpak, is het mogelijk kwaliteit, service en aantrekkelijke prijzen aan te bieden. Hierdoor kunnen de investeringen in isolatie nog sneller terugverdiend worden. Geïnteresseerden kunnen zich voor 31 december 2019 vrijblijvend inschrijven op winstuitjewoning.nl.

Lagere energielasten met isolatie

Woningen gebouwd tussen 1915 en 1988 zijn veelal niet of slecht geïsoleerd en verbruiken hierdoor onnodig veel energie. Spouwmuurisolatie levert veel op, en het kost relatief weinig. Met vloerisolatie en isolatieglas wordt er energie bespaard én het huis een stuk comfortabeler. Met een advies aan huis wordt de bewoner geholpen een keuze te maken voor het juiste isolatietype specifiek voor de eigen situatie. 

Tot 30% subsidie bij twee isolatiemaatregelen

Huiseigenaren die twee of meer isolatiemaatregelen afnemen, kunnen van de rijksoverheid tot maximaal 30% subsidie krijgen op de kosten. Alle aangeboden isolatiemaatregelen binnen deze inkoopactie voldoen aan de subsidie eisen.

Bezoek de informatieavond

Om bewoners over de actie te informeren wordt ook een informatieavond georganiseerd. Deze vindt plaats op dinsdag 10 december in SG De Triade, gevestigd aan de Nijverheidsstraat 2 te Edam.

De avond start om 19.30 uur, met inloop en een kop koffie vanaf 19.00 uur. Een overzicht van het volledige programma is te vinden op: www.winstuitjewoning.nl/informatieavond.

Bewoners met vragen kunnen bellen met de servicedesk op: (023) 583 6936. Inschrijven voor de actie kan via www.winstuitjewoning.nl.