Blauwe Vlag 2019 voor de haven van Volendam

Dit item is verlopen op 09-06-2019.

De Gemeente Edam-Volendam heeft vandaag in Ouddorp aan Zee opnieuw de ‘Blauwe Vlag‘ ontvangen voor haar haven. De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. De Blauwe Vlag is één jaar geldig. Jaarlijks wordt opnieuw bekeken of de haven van Volendam nog aan de vereisten voldoet

Criteria

De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie. Genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool dat de haven aan deze criteria voldoet.

Blauwe Vlag

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 181 Blauwe Vlaggen toegekend.