Aanvullend Openbaar Vervoer gegund aan ZCN

Dit item is verlopen op 07-06-2019.

De gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend en Waterland  (regio Waterland) hebben het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) gezamenlijk aanbesteed. Bij de keuze voor een nieuwe vervoerder was kwaliteit leidend. Vervoersbedrijf ZCN is als beste uit de bus gekomen. ZCN gaat het AOV per 1 juni 2019 van de huidige vervoerder Munckhof overnemen voor een periode van minimaal 4 jaar. De gemeenten kijken uit naar een prettige samenwerking.

Gemeenten hebben de wettelijke taak om een passende vervoersvoorziening te bieden aan inwoners met beperkingen die niet van het  openbaar vervoer gebruik kunnen maken. Regio Waterland geeft invulling aan deze wettelijke taak middels het AOV. Dit vervoer met taxi’s en busjes wordt in regio Waterland  al enkele jaren uitgevoerd door vervoersbedrijf Munckhof. Het contract met Munckhof loopt af op 1 juni 2019.

De regio Waterland heeft besloten om het nieuwe contract voor het AOV gezamenlijk aan te besteden. Belangrijk bij de keuze voor een nieuwe vervoerder waren onder meer klantvriendelijkheid, stiptheid, goede communicatie tussen vervoerder en reiziger en duurzaamheid.  ZCN kwam daarbij als beste uit de bus.

Informatiefolders

Het contract met ZCN gaat in op 1 juni en heeft bij goede uitvoering een maximale duur van zes jaar. Een aantal regels gaat veranderen. Hieronder vindt u de nieuwe informatiefolder.