Het laatste nieuws

NieuwsHier vindt u de actuele nieuwsberichten. Oudere berichten vindt u linksonder via 'archief'. Als u een bericht zoekt van voor 15 december 2015 kunt u via het Webarchief Edam-Volendam of Zeevang naar het archief van onze oude websites. Via het oranje icoontje, rechtsboven in dit scherm kunt u zich automatisch via RSS-feeds op de hoogte laten houden van nieuwe berichten in deze pagina zetten.

ga naar: gevonden/verloren voorwerpen
ga naar: nieuw op de site
 

Aanmelden nieuwsbrief gemeente: actueel nieuws wekelijks in uw mailbox!
 

 • Formulieren Publiekszaken (v/h Burgerzaken) tijdelijk onbereikbaar

  Op donderdag 11 januari van 22:00 uur tot uiterlijk 00:00 uur zijn de formulieren van Publiekszaken digitaal niet in te dienen vanwege onderhoudswerkzaamheden.

  Excuses voor het ongemak.

 • Verplaatsing viskarren nabij volkstuinen

  Nabij de volkstuinen in Volendam is een terrein waarop tot nu toe visventwagens mogen worden geplaatst. Op dit terrein gaat echter een herontwikkeling plaatsvinden.

  Lees meer
 • Inzamelkalender 2018

  De inzamelkalender valt zo spoedig mogelijk bij u op de deurmat. Via de volgende link kunt u de afvalkalender digitaal raadplegen Inzamelkalender 2018

 • Start werkzaamheden herinrichting Europaplein - Zeestraat

  De gemeente wil het Europaplein en de Zeestraat herinrichten. Dit gaan we doen om de kwaliteit van het centrum te verbeteren en het plein te verlevendigen. De uitwerking van deze plannen is nu volop gaande. Voordat de herinrichting echt van start kan gaan, moet eerst het riool onder de Zeestraat worden vervangen. Dit start eind januari 2018.

  Lees meer
 • Verduurzaming gemeentelijk vastgoed

  Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp van het college van B&W en de gemeenteraad. Bij steeds meer onderdelen van het gemeentelijk beleid wordt duurzaamheid betrokken. De eerste elektrische auto’s binnen het gemeentelijk wagenpark rijden al en nu is een besluit genomen om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor het verduurzamen van gemeentelijk vastgoed.

  Lees meer
 • Verplaatsing viskarren nabij volkstuinen

  Eigenaars van voertuigen die op dit moment op de viskarrenstaanplaats staan (het terrein naast de volkstuinen in Volendam) worden binnenkort verzocht om hun voertuig weg te halen. Op dit terrein gaat gebouwd worden. Een deel van het parkeerterrein achteraan bij het Marinapark wordt als tijdelijke standplaats ingericht voor de viskarren.

  Lees meer
 • Nieuwe inzamelaar voor het afval

  Per 1 januari 2018 neemt GP Groot - Inzameling en Recycling BV de inzameling van ons huishoudelijk afval over. Voor de inwoners van Edam, Volendam en de Purmer verandert er niets aan de ophaaldagen. Voor Beets, Hobrede, Kwadijk, Middelie, Oosthuizen, Schardam en Warder is er wel sprake van een wijziging. De ophaaldag wijzigt van dinsdag in woensdag.

  Lees meer
 • Inzameling kerstbomen

  De jaarlijkse kerstboomactie vindt dit jaar op een andere manier plaats dan voorheen. Van 2 tot 19 januari kunnen kinderen uit onze gemeente kerstbomen bij elkaar verzamelen in de ruil voor lootjes. Er zijn geen inleverpunten meer. Via telefoonnummer 140299 kunnen medewerkers van de gemeentelijke buitendienst gebeld worden om de bomen op te halen of ter plaatse te versnipperen.

  Lees meer
 • Beperkte dienstverlening in Stadskantoor door verbouwing hal

  De verbouwing van de hal in het Stadskantoor is gestart. Hierdoor kunt u tot uiterlijk 1 maart niet meer in Volendam terecht voor het aanvragen en afhalen van o.a. reisdocumenten en rijbewijzen. Deze dienstverlening vindt nu plaats in het voormalig gemeentehuis in Oosthuizen (Raadhuisstraat 24). De openingstijden zijn dezelfde als in Volendam.
  Omdat de publiekshal in het stadskantoor volledig afgesloten is tijdens de verbouwing is ook de overige dienstverlening anders dan gebruikelijk.

  Lees meer
 • Verbouwing publieksbalie Stadskantoor Volendam, wat betekent het voor u?

  Op 7 december start de verbouwing van de publieksbalie in het Stadskantoor in Volendam. Dit is nodig om de dienstverlening voor u als inwoner te verbeteren.

  Lees meer
Archief