Het laatste nieuws

NieuwsHier vindt u de actuele nieuwsberichten. Een bericht van voor 15 december 2015  is te vinden via het Webarchief Edam-Volendam of Zeevang. Via het oranje icoontje, rechtsboven in dit scherm, kunt u zich met RSS-feeds automatisch op de hoogte laten houden van nieuwe berichten.

ga naar: gevonden/verloren voorwerpen
ga naar: nieuw op de site


 

 • Start inspectiewerkzaamheden van o.a. bruggen, viaducten en tunnels

  (03-08-2020)

  Vanaf dinsdag 4 augustus worden op diverse locaties binnen de gemeente Edam-Volendam inspectiewerkzaamheden uitgevoerd aan de Civiele Objecten (bruggen, viaducten, tunnels, kademuren, beschoeiingen, steigers etc.).

  Lees meer
 • Inwonersbrief project N517 Busbaan Zeddeweg

  (03-08-2020) Lees meer
 • Zonnepanelenactie gemeente Edam-Volendam loopt door tot eind augustus

  (28-07-2020)

  Succesvolle inkoopactie verlengd, schrijf u nu in!

  Lees meer
 • Onderhoud aan wegmarkeringen vanaf 23 juli

  (22-07-2020) Lees meer
 • Nieuwe noodverordening regio Zaanstreek-Waterland (15 juli)

  (15-07-2020)

  Er is een nieuwe noodverordening opgesteld, die per 15 juli 2020 geldt voor de regio Zaanstreek-Waterland.

  Lees meer
 • Gemeentekantoren beperkt geopend in de Bouwvak

  (08-07-2020) Lees meer
 • Gewijzigde inzameling oud papier in vakantieperiode

  (06-07-2020)

  In verband met de vakantieperiode wordt de inzameling van oud papier aangepast.

  Lees meer
 • Samenwerkingsverband drie gemeenten over ontwikkeling Purmer

  (02-07-2020)

  De gemeenten Waterland, Purmerend en Edam-Volendam werken regionaal samen op thema’s als landschap, economie, bereikbaarheid en wonen. Op verschillende thema's zoals woningbouw, duurzaamheid, verstedelijking en landschap hebben de gemeenten belangen voor het gemeentegrens-overstijgende gebied De Purmer. Met een bijna 400 jaar lange geschiedenis van verschillende ambities, wensen en kernwaardes zijn de drie gemeenten in juli 2019 gezamenlijk een proces gestart om te inventariseren wat de huidige visie op De Purmer is.

  Lees meer
 • Noodverordening regio Zaanstreek Waterland (1 juli)

  (01-07-2020)

  Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak.

  Lees meer
 • Kermissen in Edam en Volendam gaan niet door

  (30-06-2020)

  Het zal voor velen geen verrassing zijn. De kermissen van Volendam en Edam gaan dit jaar niet door. Dat heeft het college na overleg met de veiligheidsregio (gezondheidszorg, politie en brandweer) vandaag besloten. Het risico voor de volksgezondheid en voor lokale economie bij een uitbraak van het virus is, ondanks de recente versoepelingen, te groot. Ook de kermisbonden en de lokale horeca steunen de gemeente in haar besluit.

  Lees meer
 • Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

  (26-06-2020)

  Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

  Lees meer
 • Elektrische auto’s laden slimmer

  (15-06-2020)

  Edam-Volendam, Vattenfall en MRA-Elektrisch starten een pilot om elektrische auto’s slimmer te laden. Zo’n 80 openbare laadpunten in elf gemeentes zijn voorzien van innovatieve software die bepaalt hoe snel de elektrische auto’s laden. De hoeveelheid stroom uit zon en wind neemt toe. Dankzij slimme aansturing van de laadpunten worden de pieken en dalen in het aanbod goed benut. Daarmee wordt het energienet klaar gemaakt voor een toekomst met meer duurzame stroom. Voor de elektrische rijder liggen op termijn lagere tarieven in het verschiet. 

  Lees meer
 • Aanpassing noodverordening sanitair en verpleeghuizen in regio Zaanstreek-Waterland 12 juni

  (15-06-2020)

  De rijksoverheid heeft de afgelopen periode vergaande maatregelen genomen om het coronavirus tegen te gaan. Vanaf maandag 15 juni gelden er nieuwe versoepelingen van de maatregelen. De aanpassingen staan in een vernieuwde noodverordening. Deze vervangt de noodverordening van 1 juni.  

  Lees meer
 • Uitstel van betalen gemeentelijke heffingen voor ondernemer en ZZP’er verlengd

  (05-06-2020) Lees meer
 • Nieuwe Algemene Inkoopvoorwaarden Gemeente Edam-Volendam

  (04-06-2020) Lees meer
 • 0800-1202, landelijke nummer voor testafspraak coronavirus

  (02-06-2020)

  Heeft u klachten als neusverkoudheid, hoesten en/of verhoging?

  Lees meer
 • Noodverordening regio Zaanstreek-Waterland (28 mei)

  (29-05-2020)

  De rijksoverheid heeft de afgelopen periode vergaande maatregelen genomen om het coronavirus tegen te gaan. Vanaf maandag 1 juni gelden er nieuwe versoepelingen van de maatregelen. De aanpassingen staan in een vernieuwde noodverordening. Deze vervangt de noodverordening van 11 mei.

  Lees meer
 • Corona-aanpak, de volgende stap

  (20-05-2020)

  Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte.

  Lees meer
 • Groen licht voor 3e ontsluitingsweg in Edam-Volendam

  (20-05-2020)

  Hij gaat er nu echt komen.

  Lees meer
 • Ook cultuur, kunst en andere verenigingen mogen buitenactiviteiten organiseren voor de jeugd

  (13-05-2020)

  Scouting, cultuur, kunst en andere jeugdactiviteiten voor de jeugd tot 18 jaar zijn in de buitenlucht onder voorwaarden ook weer toegestaan.

  Lees meer
 • Noodverordening regio Zaanstreek-Waterland (11 mei)

  (12-05-2020)

  Op 6 mei 2020 zijn de versoepelingen door het kabinet vanaf 11 mei 2020 bekendgemaakt. Dit is aangepast in de huidige noodverordening.

  Lees meer
 • Hoogheemraadschap opent sluizen en bruggen vanaf 13 mei

  (12-05-2020)

  Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier stelt de bediening van zijn eigen sluizen en bruggen vanaf 13 mei weer open. Dit besluit is afgestemd met de Veiligheidsregio’s Kennemerland, Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord.

  Lees meer
 • Heeft u een bedrijf en zit u tijdelijk financieel in de knel vanwege het coronavirus? Dan kunt u de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) aanvragen

  (08-05-2020) Lees meer
 • Vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand

  (07-05-2020)

  Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit.

  Lees meer
 • Persconferentie van 6 mei in eenvoudige taal

  (07-05-2020)

  Op woensdag 6 mei vertelde premier Mark Rutte op televisie over corona. De belangrijkste dingen leggen we uit.

  Lees meer
 • De kapper, de schoonheidsspecialist, de pedicure en vergelijkbare zaken mogen ook op zondag open!

  (07-05-2020)

  De kappers, de schoonheidsspecialisten, de pedicures en andere vergelijkbare zaken in Edam-Volendam mogen, net als winkels, ook op zondag open. Eerder is er door het kabinet bekend gemaakt dat ze vanaf 11 mei weer aan de slag kunnen als ze zich aan de veiligheidsmaatregelen houden.

  Lees meer
 • Noodverordening regio Zaanstreek-Waterland (29 april)

  (29-04-2020)

  Het zijn uitzonderlijke tijden. De rijksoverheid heeft vergaande maatregelen genomen om het coronavirus tegen te gaan en het kan zijn dat de komende periode nog meer maatregelen volgen. Dat vraagt van iedereen forse aanpassingen in zijn dagelijks leven. Maar samen kunnen we deze crisis het hoofd bieden. Door de maatregelen te volgen, afstand te houden tot anderen en oog te hebben voor elkaar. Samen staan we sterk.

  Lees meer
 • Spelregels aanbieden sportactiviteiten voor niet sportverenigingen

  (28-04-2020)

  Zoals beloofd geven we duidelijkheid over hoe u als binnensportvereniging, sportschool of maatschappelijke/commerciële instelling sportactiviteiten voor onze jeugd kunt aanbieden. Velen van u staan te springen om aan de gang te gaan. En daar zijn we erg blij mee! Dit zijn de spelregels.

  Lees meer
 • Gemeente organiseert samen met verenigingen sporten in de buitenlucht

  (23-04-2020)

  Op dit moment is de gemeente Edam-Volendam aan het kijken hoe vorm te geven aan de versoepelde kabinetsmaatregelen als het gaat om sporten in de buitenlucht. De gemeente doet dat in overleg met de buitensportverenigingen, de Alliantie Kansrijk, de Sportkoepel en het Sportplatform. Doel is om afstemming te krijgen over de mogelijkheden voor het gebruik van de buitensportaccommodaties.

  Lees meer
 • Maatregelen Corona verlengd

  (22-04-2020)

  We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuis blijven, thuiswerken, afstand houden -alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren- worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren.

  Lees meer
 • Houd afstand op Cruyff Court in Volendam

  (20-04-2020)

  Er zijn de laatste dagen meerdere waarschuwingen uitgedeeld aan bezoekers van het Cruyff Court in Volendam. Deze bezoekers hielden zich niet aan de anderhalve meter afstand. Voor de gemeente en politie is nu de tijd van waarschuwen voorbij. Daarom gaan er nu boetes uitgedeeld worden.

  Lees meer
 • Corona in makkelijke taal

  (15-04-2020)

  Op de website corona.Steffie.nl legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.

  Lees meer
 • Zaterdagmarkt gaat open. Extra toezicht op naleven maatregelen Corona.

  (08-04-2020)

  De zaterdagmarkt in Volendam gaat open. Maar er wordt wel extra toezicht gehouden op het naleven van de maatregelen die verspreiding van het Coronavirus moeten tegengaan. Afgelopen zaterdag moest de markt in de middag worden beëindigd. Het was er op dat moment al langere tijd te druk.

  Lees meer
 • Oproep aan inwoners Waterland: kom niet naar afvalinzamelstation Volendam

  (08-04-2020)

  Het blijkt dat veel inwoners uit gemeente Waterland met hun grof vuil ons afvalinzamelstation bezoeken. Dit is niet de bedoeling.

  Lees meer
 • Organiseer geen zitjes op vakantiepark of in bedrijven. Hoge boetes zijn het gevolg.

  (07-04-2020)

  Er zijn verscheidene ‘zitjes’ en feesten georganiseerd. Deze vonden plaats op een vakantiepark of in diverse bedrijfspanden. Dit is voor de gemeente ontoelaatbaar.

  Lees meer
 • Activiteiten Jeugdgezondheid tijdens coronamaatregelen

  (03-04-2020)

  Bij het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) komen veel vragen binnen of de afspraken van Jeugdgezondheid doorgaan nu er maatregelen zijn getroffen voor het coronavirus. Daarom zetten we hieronder even alles op een rijtje.

  Lees meer
 • Omgaan met de 'nieuwe' thuissituatie

  (02-04-2020)

  Tips voor ouders

  De huidige thuisblijfsituatie door de maatregelen tegen het coronavirus zorgt voor vragen bij veel ouders. Hoe ga je hier als ouder mee om?

  Lees meer
 • Verkeersregeling Zuideinde - Haven - Noordeinde weer van kracht

  (02-04-2020)

  Van 6 april tot 1 november gaat de gebruikelijke verkeersregeling op de dijk in Volendam weer in. Dit houdt in dat het Noordeinde en Zuideinde tussen 11.00 en 23.00 uur alleen toegankelijk zijn voor bestemmingsverkeer. De verzinkbare palen aan het begin van deze straten staan weer omhoog.

  Lees meer
 • Uitstel van betalen gemeentelijke heffingen voor ondernemer en ZZP’er

  (31-03-2020)

  Het gaat hier om uitstel van betaling van bijvoorbeeld OZB, Toeristenbelasting, Reinigingsrechten en Vergoeding gebruik gemeentegrond.

  Lees meer
 • Wethouder Schutt doet oproep: ‘Ondernemers help elkaar in deze crisis!’

  (30-03-2020)

  Wethouder Hans Schutt roept alle ondernemers in de gemeente op elkaar te helpen in deze crisis. Al eerder riep de wethouder de ondernemers op om coulance voor elkaar te hebben als het gaat om betalingen en goederen/diensten.

  Lees meer
 • Noodverordening regio Zaanstreek Waterland (26 maart)

  (27-03-2020)

  Om te zorgen dat de aangepaste maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden, geldt per direct in de regio Zaanstreek-Waterland een nieuwe noodverordening. Deze noodverordening vervangt de versie die op 16 maart 2020 was vastgesteld.

  Lees meer
 • 26-03: vraag en antwoord Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

  (27-03-2020) Lees meer
 • Uitstel van betalen gemeentelijke heffingen voor ondernemer en ZZP’er

  (27-03-2020)

  Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is er voor u als ondernemer en ZZP’er  veel onzekerheid ontstaan. Wij begrijpen dat het voor u op dit moment misschien moeilijker is om aan uw financiële verplichtingen te voldoen.

  Lees meer
 • Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers

  (26-03-2020) Lees meer
 • Psychische (na)zorg

  (26-03-2020)

  Hulp nodig? Zoek contact!

  Lees meer
 • Brief aan ondernemers over (financiële) schade door Corona

  (26-03-2020)

  Op 26 maart is door het college van burgemeester en wethouders een brief verzonden aan onze ondernemers. De brief gaat over de overheidsregelingen/compensatiemogelijkheden en aanvullende regelingen die de gemeente heeft getroffen om ondernemers te ondersteunen.

  Lees meer
 • Ritme, gezond eten, water drinken en bewegen: zo blijf je thuis fysiek én mentaal gezond

  (25-03-2020)

  We zitten voorlopig nog wel even thuis. Het kan best pittig zijn met kinderen thuis. Hoe doe je dat?

  Lees meer
 • Hoe ga je als zzp'er om met de (corona)crisis?

  (24-03-2020)
 • Startersloket, coronaplatform voor ondernemers

  (20-03-2020)

  Gemeenten regio Waterland bundelen krachten; centrale plek voor ondernemers over de regelingen en informatie naar aanleiding van het Coronavirus.

  Lees meer
 • Markten in gemeente gaan vooralsnog door; ga alleen!

  (20-03-2020) Lees meer
 • Milieustraten 's avonds gesloten

  (19-03-2020)

  In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn de milieustraten 's avonds gesloten. De gemeente doet een dringend beroep op u om niet naar de milieustraten te komen.

  Lees meer
 • Huisartsen Zaanstreek Waterland breiden reguliere zorg uit

  (19-03-2020)

  Huisartsengroep regio Zaanstreek-Waterland werkt samen met de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Op twee centrale punten in de regio bieden zij algemene huisartsenzorg aan patiënten met griepverschijnselen. Het gaat om Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan en Sportcomplex de Beuk in Purmerend.

  Lees meer
 • Vragen & antwoorden nieuw coronavirus (COVID-19) (bron RIVM)

  (19-03-2020)

  Praktische vragen en de antwoorden hierop van het RIVM.

  Lees meer
 • Kom alleen naar milieustraten als het echt noodzakelijk is!

  (18-03-2020)

  Wij doen een dringend beroep op u om niet naar de milieustraten te komen. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn de milieustraten vanaf 19 maart 's avonds gesloten.

  Lees meer
 • Noodverordening Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (16 maart)

  (18-03-2020) Lees meer
 • Waar vind ik gemeentenieuws over Corona en online zaken doen?

  (18-03-2020) Lees meer
 • Vragen en antwoorden Coronavirus 17 maart 2020

  (17-03-2020) Lees meer
 • Update: Bezoek Stadskantoor niet zonder afspraak 17 maart 2020

  (17-03-2020)

  De loketten op het Stadskantoor zijn alleen open voor dringende zaken.

  Lees meer
 • Het wijksteunpunt Edam, gevestigd in de bibliotheek, is telefonisch bereikbaar.

  (17-03-2020)

  Het Wijksteunpunt (WSP) in Edam, gevestigd in de bibliotheek, is in verband met de Corona maatregelen gesloten. Indien nodig kan er in overleg met een medewerker een afspraak gemaakt worden, dit uiteraard binnen de richtlijnen van het RIVM. Ook telefonisch is het Wijksteunpunt bereikbaar.

  Lees meer
 • Gemeente gaat coulant om met betalingen van ondernemers

  (17-03-2020) Lees meer
 • Nieuwe attracties en indeling tijdens kermis Volendam!

  (12-02-2020)

  Het lijkt nog heel ver weg, maar voor je het weet is het weer zover: kermis 2020!

  Lees meer
 • Wegwerkzaamheden fase 1 N517; busbaan Zeddeweg

  (19-11-2019)

  De werkzaamheden van de voorbereidende fase duren tot 9 december. Maandag 2 december starten de werkzaamheden van fase 1.

  Lees meer
Archief