Het laatste nieuws

NieuwsHier vindt u de actuele nieuwsberichten. Een bericht van voor 15 december 2015  is te vinden via het Webarchief Edam-Volendam of Zeevang. Via het oranje icoontje, rechtsboven in dit scherm, kunt u zich met RSS-feeds automatisch op de hoogte laten houden van nieuwe berichten.

ga naar: gevonden/verloren voorwerpen
ga naar: nieuw op de site

 • Bezoek een duurzaam huis in Edam-Volendam

  (19-10-2018)

  Wilt u aan de slag met het verduurzamen van uw woning maar weet u niet waar te beginnen? Honderden huiseigenaren in heel Nederland vertellen u graag meer over hun ervaringen. In het hele land openen duurzame huiseigenaren hun deuren tijdens de Duurzame Huizen Route op 3 en 10 november.

  Lees meer
 • Enquête gemeentegids Edam-Volendam

  (18-10-2018)

  Hoe gaan we verder met de Gemeentegids? Dat is de centrale vraag die wij u stellen en waar we graag antwoord op willen.

  Lees meer
 • Melden en aanpak van vuurwerkoverlast

  (16-10-2018)

  Over 2,5 maand hebben we de jaarwisseling, maar op het speciale mailadres vuurwerkoverlast@edam-volendam.nl ontvangen wij nu al veel overlast meldingen.

  Lees meer
 • Vervuiling van de riolering in dorpskern van Beets

  (16-10-2018)

  In de afgelopen dagen zijn de rioleringen in de dorpskern van Beets gereinigd en geïnspecteerd. Tijdens het reinigen is geconstateerd dat er in de riolering erg veel vervuiling zit wat er niet in thuis hoort.

  Lees meer
 • Binnenkort weer controle op hondenbezit

  (16-10-2018)

  In onze gemeente wordt voor het houden van één of meerdere honden belasting geheven. Als u een hond aanschaft of verzorgt moet u hiervan aangifte doen. Uit oogpunt van rechtsgelijkheid ziet de gemeente erop toe dat iedereen aan deze belastingplicht voldoet.

  Lees meer
 • Oproep om particuliere trampolines e.d. uit de openbare ruimte te verwijderen

  (16-10-2018)

  Op verschillende plekken in onze gemeente zijn trampolines, particuliere speeltoestellen en (houten) zitjes/banken geplaatst op gemeentegrond. Wij roepen de eigenaren van deze toestellen hierbij op om ze (weer) op eigen erf te plaatsen of te demonteren.

  Lees meer
 • Komende evenementen

  (15-10-2018)

  Het overzicht van de komende evenementen in Edam-Volendam:

  Lees meer
 • Kermisdata kernen Zeevang

  (12-10-2018)

  De data waarop de kermissen in 2019 plaatsvinden in de kernen van Zeevang zijn als volgt:

  Lees meer
 • Dik Trom voor volwassenen

  (12-10-2018)

  Heeft u vroeger met veel plezier de boeken van Dik Trom gelezen? En u toen niet gerealiseerd dat er mooie fragmenten in staan die eigenlijk meer geschikt zijn voor volwassenen?

  Lees meer
 • Gemeente Edam-Volendam doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route

  (12-10-2018)

  De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar huiseigenaren zich het hele jaar door kunnen oriënteren op duurzaam wonen. Via de website kunnen er vragen worden gesteld aan deelnemende huiseigenaren. Op zaterdag 3 en 10 november en tijdens de thematours in het voorjaar openen huiseigenaren hun deuren.

  Lees meer
 • MijnOverheid: Berichtenbox app sinds 9 oktober in de app stores

  (11-10-2018)

  Sinds 9 oktober is de Berichtenbox app van MijnOverheid beschikbaar in de Apple AppStore (iOS) en de Google Play Store (Android). De Berichtenbox app is geschikt ... voor gebruik op mobiele telefoons en tablets. Gebruikers koppelen de app met DigiD aan hun MijnOverheid-account en kunnen vervolgens een pincode kiezen waarmee ze op de app inloggen.

   

  Lees meer
 • 7 november ‘Dag van de Mantelzorg’!

  (08-10-2018)

  Alle mantelzorgers in de gemeente Edam-Volendam zijn op woensdag 7 november namens de gemeente uitgenodigd om deel te nemen aan één of meerdere van de onderstaande kosteloze activiteiten tijdens de 'Dag van de Mantelzorg'. Deze zijn speciaal samengesteld om u in het zonnetje te zetten tijdens deze bijzondere dag!

  Lees meer
 • Stremming vaarwater Nieuwehaven door kadewerkzaamheden

  (08-10-2018)

  In opdracht van de gemeente voert Duikbedrijf Nederland de komende periode onderhoudswerkzaamheden uit aan kademuren in Edam binnen onze gemeente. Dit sluit ook aan bij de gemeentelijke doelstelling om de openbare ruimte een mooier aanzien te geven.

  Lees meer
 • Edam Vitaal: toekomstvisie centrumgebied Edam

  (03-10-2018)

  Donderdag 27 september hebben we samen met de bewoners en verenigingen in Edam de fase van visievorming met elkaar afgerond.

  Lees meer
 • BELANGRIJK! Mantelzorgers opgelet!

  (01-10-2018)

  Omdat Stichting Maatschappelijke Dienstverlening (SMD) de mantelzorgondersteuning binnen de gemeente Edam-Volendam heeft overgenomen is het van belang dat u zich opnieuw als mantelzorger bij de SMD registreert. Het SMD kan de gegevens van de vorige partij niet overnemen vanwege privacywet. Dus als u zichzelf ooit als mantelzorger heeft aangemeld, dan moet u dat dus nu weer doen!

  Lees meer
 • Weblog Actieprogramma Integrale Veiligheid

  (24-09-2018)

  Als gemeente willen wij graag weten wat er speelt in onze buurten, wijken en dorpen. Ook willen we de wensen van onze inwoners weten ten aanzien van de leefbaarheid en veiligheid in hun wijk.

  Lees meer
 • Fotowedstrijd gemeentegids 2019

  (24-09-2018)

  Voor de nieuwe gemeentegids en onze website zijn we op zoek naar foto's uit de samenleving en de omgeving van de gemeente. Bent u inwoner van onze gemeente en heeft u een mooie plek, een leuk evenement, of een prachtig bouw- of kunstwerk gefotografeerd? Of bent u dit nog van plan?

  Lees meer
 • Melden van sportkampioenen

  (19-09-2018)

  Ieder jaar huldigt het gemeentebestuur de inwoners van de gemeente die in hun tak van sport Nederlands (of zelfs Europees) kampioen zijn geworden.

  Lees meer
 • Twee geslaagde kermisweekenden in Edam en Volendam

  (11-09-2018)

  De kermissen in Edam en Volendam zijn, mede door een goede samenwerking tussen politie, gemeente, horeca, de kermisexploitanten en de inwoners van de gemeente, naar volle tevredenheid verlopen. Dat is de conclusie die de gemeente trekt daags na het einde van de kermis in Volendam. Ook de Horeca- en kermisexploitanten hebben laten weten terug te kijken op twee zeer geslaagde kermisweekenden in de gemeente.

  Lees meer
 • Heb jij een idee voor je buurt? Schrijf je dan nu in voor de Kern met Pit editie 2019

  (05-09-2018)

  Verbeter je buurt, wijk of dorp. Wie kan meedoen? Buurtbewoners die een idee hebben om hun leefomgeving te verbeteren.

  Lees meer
Archief