Het laatste nieuws

NieuwsHier vindt u de actuele nieuwsberichten. Een bericht van voor 15 december 2015  is te vinden via het Webarchief Edam-Volendam of Zeevang. Via het oranje icoontje, rechtsboven in dit scherm, kunt u zich met RSS-feeds automatisch op de hoogte laten houden van nieuwe berichten.

ga naar: gevonden/verloren voorwerpen
ga naar: nieuw op de site

 • Doodzieke populier bij de Visserstraat/Roerstraat wordt woensdag 20 februari gekapt

  (19-02-2019)

  De doodzieke Populier bij de Visserstraat/Roerstraat wordt aanstaande woensdag 20 februari gekapt. De Populus canadensis is ongeveer 70 jaar oud en waarschijnlijk net na de tweede wereldoorlog geplant. Het is niet langer verantwoord om de boom overeind te houden.

  Lees meer
 • WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!

  (18-02-2019)

  Er zijn diverse bedrijven met deze slogan actief. Misschien hebt u er wel eens iets over gelezen, bijvoorbeeld op het internet of in een reclamefolder. Het klinkt mooi, maar hoe werkt het nu eigenlijk?

  Lees meer
 • Gemeente verstuurt aanslag gemeentelijke belastingen/WOZ-beschikking 2019 digitaal via Berichtenbox

  (18-02-2019)

  De gemeente Edam-Volendam gaat komende weken het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen/WOZ-beschikking 2019 versturen.

  Lees meer
 • Statenverkiezingen 20 maart: waar kies jij voor?

  (15-02-2019)

  Zes van de tien Noord-Hollanders zeggen op 20 maart 2019 te gaan stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen. Stem jij ook? Door te stemmen oefen je invloed uit op de wijze waarop de provincie de komende vier jaar wordt bestuurd. En dat heeft ook impact op onze gemeente.

  Lees meer
 • Stem mee voor het nieuwe waterschapsbestuur

  (05-02-2019)

  Op 20 maart 2019 vinden de waterschapsverkiezingen plaats, tegelijk met de verkiezingen voor Provinciale Staten. Het waterschapsbestuur beslist over de besteding van uw belastinggeld voor droge voeten en schoon water. Wat vindt u belangrijk?

  Meer informatie over de verkiezingen en de standpunten van de partijen is te vinden op hhnk.nl/verkiezingen of gebruik de stemhulp.

 • Prijsuitreiking fotowedstrijd 2019

  (29-01-2019)

  Op dinsdagavond 29 januari 2019 vond de prijsuitreiking plaats voor de deelnemers van de fotowedstrijd. Deze foto's worden gebruikt voor de gemeentegids, de website en folders over en van de gemeente Edam-Volendam. De gemeentegids heeft een oplage van 17.000 exemplaren.

  Lees meer
 • Winnende lotnummers kerstbomenactie 2018/2019

  (25-01-2019)

  De winnende bonnetjes van de inleveractie van de kerstbomen in Edam-Volendam zijn getrokken.

  Lees meer
 • Stem mee voor het nieuwe waterschapsbestuur

  (25-01-2019)

  Op 20 maart 2019 vinden de Waterschapsverkiezingen plaats, tegelijk met de verkiezingen voor Provinciale Staten. Het waterschapsbestuur beslist over de besteding van uw belastinggeld voor droge voeten en schoon water. Wat vindt u belangrijk?

  Meer informatie over de verkiezingen en de standpunten van de partijen is te vinden op hhnk.nl/verkiezingen of gebruik de stemhulp via hhnk.mijnstem.nl.

 • Wat moet ik doen om mijn levenloos geboren kind te registreren in de Basisregistratie Personen (BRP)?

  (25-01-2019)

  Vanaf 4 februari 2019 kunt u een verzoek tot registratie van uw levenloos geboren kind indienen bij uw gemeente.

  ls er al een akte van uw kindje opgemaakt? Dan kunnen wij die gratis voor u opvragen in de geboortegemeente. U kunt uw verzoek schriftelijk indienen naar:

  Gemeente Edam-Volendam, W van der Knoopdreef 1, 1131 KN Volendam

  maar als u liever persoonlijk bij ons langskomt dan kunt u hier een afspraak maken voor de registratie van uw kind.

  Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid www.rijksoverheid.nl/registratie-levenloos-geboren-kind

  Lees meer
 • De gemeente Edam-Volendam is vanaf nu aangesloten op het eIDAS-netwerk.

  (25-01-2019)

  ‘eIDAS’ staat voor ‘electronic Identification and Trust Services for electronic transactions in the Internal Market’. Inwoners kunnen door eIDAS eenvoudiger overheidsdiensten afnemen in een ander land.

  Lees meer
 • Klanttevredenheidsenquête gemeente Edam-Volendam

  (10-01-2019)

  Om onze dienstverlening te verbeteren houdt de gemeente een korte enquête over hoe u onze dienstverlening ervaart.

  Lees meer
Archief