Het laatste nieuws

NieuwsHier vindt u de actuele nieuwsberichten. Een bericht van voor 15 december 2015  is te vinden via het Webarchief Edam-Volendam of Zeevang. Via het oranje icoontje, rechtsboven in dit scherm, kunt u zich met RSS-feeds automatisch op de hoogte laten houden van nieuwe berichten.

ga naar: gevonden/verloren voorwerpen
ga naar: nieuw op de site


 

 • Nieuwe lagen op schelpenpaden

  (14-04-2021) Lees meer
 • Pasfoto apparaat in gemeentehal is kapot

  (12-04-2021)

  Het apparaat voor het maken van een pasfoto in het Stadskantoor is kapot.

  Zorg er dus voor dat u een goede pasfoto meeneemt voor uw aanvraag van paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs.

 • College en gemeenteraad Edam-Volendam zijn weer compleet

  (09-04-2021)

  Donderdagavond is Wim Rijkenberg (Lijst Kras) door de gemeenteraad benoemd tot wethouder Ruimtelijke Ordening in het college van B&W. Hij vervangt de voormalig wethouder Koning die recentelijk ontslag heeft genomen.

  Lees meer
 • Straatverlichting Oosthuizen defect

  (09-04-2021)

  LET OP! De straatverlichting bij het Oosteinde, de Industrielaan en de Burgemeester Steertstraat in Oosthuizen is defect. Liander heeft last van een netwerkstoring. Liander heeft de gemeente laten weten dat het tot 20 april kan duren voordat de storing is verholpen.

 • Prijsvraag straatnaam Kraaiennest Oosthuizen

  (09-04-2021)

  De gemeente Edam-Volendam gaat de voormalige schoollocatie ‘t Kraaiennest in Oosthuizen ontwikkelen met betaalbare woningen. Het conceptbestemmingsplan ligt inmiddels ter inzage en dat lijkt ons een goed moment om u te vragen na te denken over een mooie straatnaam!

  Lees meer
 • Zaanstreek-Waterland introduceert regeling voor senioren met verhuiswens

  (01-04-2021) Lees meer
 • Avondklok

  (01-04-2021)

  Omdat het steeds langer licht blijft, gaat vanaf woensdag 31 maart, de avondklok een uur later in, om 22.00 uur. Ga tussen 22.00 uur en 4.30 uur niet naar buiten. 

  Meer informatie

  Meer informatie vindt u op de site van Rijksoverheid.

  Lees meer
 • Schoonmaakdoekjes in riool leiden tot stankoverlast en problemen met gemaal

  (01-04-2021)

  Door corona zijn veel mensen nu thuis. Omdat velen het huis met regelmaat ontsmetten worden er veel meer vochtige ontsmettingsdoekjes gebruikt. Deze worden, naar blijkt, veelal door de wc gespoeld en komen dus in het riool terecht. Dit leidt tot problemen met de gemalen, omdat deze niet meer functioneren, en voor (stank)overlast bij u thuis.

  Lees meer
 • Een vrijwilliger vinden was nog nooit zo makkelijk

  (31-03-2021)

  Wij zijn gestart met een site voor vraag en aanbod van vrijwilligerswerk. Heb je een vrijwilliger nodig, of heb je zelf juist handjes in de aanbieding? Vanaf nu kunnen inwoners en organisaties in onze gemeente terecht op de nieuwe website Edamvolendamvoorelkaar. Een vrijwilliger vinden was nog nooit zo makkelijk.

  Lees meer
 • Tweede corona-testbus in Volendam

  (29-03-2021)

  Vanaf maandag 29 maart staat er een tweede corona-testbus in Volendam. Deze staat naast de huidige testbus op de parkeerplaats aan de Parallelweg in Volendam.

  Lees meer
 • Online Participatiebijeenkomsten over Purmer

  (19-03-2021) Lees meer
 • Voorlopige uitslag Tweede Kamerverkiezingen Edam-Volendam op volgorde van lijst.

  (18-03-2021) Lees meer
 • Wethouder Albert Koning dient ontslag in

  (16-03-2021)

  Wethouder Albert Koning (Ruimtelijke ordening) heeft zijn ontslag ingediend. Een verschil van inzicht op het dossier Lange Weeren is daarvoor de aanleiding.

  Lees meer
 • Winkelen op afspraak vanaf woensdag 3 maart

  (02-03-2021)

  Vanaf woensdag 3 maart mogen winkels op afspraak klanten ontvangen. Per winkel mogen maximaal 2 klanten per verdieping zijn. Als klant moet u van tevoren een afspraak maken voor een tijdslot.

  Lees meer
 • Snel en eenvoudig een melding doen via app

  (01-03-2021)

  Vanaf 1 maart kunt u een melding via de ‘MijnGemeente’ app doorgeven. Ziet u een losse stoeptegel, een vuilniszak naast een container, een kapotte lantaarnpaal of rommel op straat? Dan kunt u dit snel en eenvoudig melden via de app.

  Lees meer
 • Corona testbus in Volendam

  (17-02-2021)

  De corona testbus staat in Volendam. Inwoners kunnen er zonder afspraak terecht om te testen op het coronavirus.

  Lees meer
 • Aanvraagmogelijkheden “terugwerkende kracht” Tozo 3 aangepast!

  (15-02-2021) Lees meer
 • JES, jij en scheiden training

  (03-02-2021) Lees meer
 • Phishingberichten over aanvragen financiële regelingen uit het steun- en herstelpakket

  (01-02-2021)

  Let op: er gaan phishingberichten rond over het aanvragen van financiële regelingen uit het steun- en herstelpakket. Deze berichten zijn nep!

  Lees meer
 • Formulier 'Werkgeversverklaring avondklok'

  (22-01-2021) Lees meer
 • Formulier 'Eigen verklaring avondklok' onder andere van belang voor mantelzorgers

  (22-01-2021) Lees meer
 • Forse uitbreiding steun- en herstelpakket

  (22-01-2021)

  Het kabinet breidt het steunpakket voor banen en economie fors uit.

  Lees meer
 • Vanaf zaterdag 23 januari geldt een avondklok

  (22-01-2021)

  In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Daar heeft de Tweede Kamer vandaag mee ingestemd. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft.

  Lees meer
 • Lockdown verder aangescherpt vanwege zorgen om nieuwe virusvarianten

  (20-01-2021)

  Het kabinet maakt zich grote zorgen om Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Daarnaast zijn er andere varianten van het virus waar zorgen over bestaan.

  Lees meer
 • Tot tenminste 9 februari in lockdown

  (13-01-2021)

  Vanwege de druk op de zorg en de onduidelijkheid over de ‘Britse variant’ van het coronavirus blijft Nederland tot tenminste 9 februari in lockdown.

  Lees meer
 • Aanvullende financiële ondersteuning voor lokale non-profit instellingen

  (31-12-2020)

  Het college heeft ingestemd met aanvullende financiële ondersteuning aan lokale instellingen in de non-profit sector. U kunt hier op onze website het aanvraagformulier invullen voor een van de ondersteuningsmaatregelen.

  Lees meer
 • Gedeeltelijke lockdown, ook tijdens de feestdagen

  (09-12-2020)

  Het aantal coronabesmettingen blijft te hoog.

  Lees meer
 • Sluiting bedrijfspand Julianaweg opgeheven

  (20-11-2020)

  In de nacht van 10 op 11 oktober 2020 heeft de politie een illegaal feest beëindigd in een bedrijfspand op de Julianaweg te Volendam. Daarbij werden de coronaregels overtreden. En zo een feest is door de huidige regelgeving verboden. De politie heeft het feest gestopt en de aanwezigen bekeurd. Op last van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland is het pand daarna gesloten.

  Lees meer
 • Gedeeltelijke lockdown blijft nodig

  (18-11-2020)

  Het aantal coronabesmettingen daalt. We houden ons goed aan de maatregelen en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet. 

  Lees meer
 • Brieven Oosthuizen over hondenpoepoverlast niet van de gemeente

  (16-11-2020)

  Onlangs zijn in Oosthuizen huis-aan-huis brieven verspreid met een oproep over hondenoverlast. Deze brieven zijn voorzien van het logo van de gemeente Edam-Volendam. Maar deze brieven zijn nep. De gemeente Edam-Volendam heeft deze brieven niet geschreven en verspreid. De schrijver van deze huis-aan-huis-brieven is onbekend. Mogelijk betreft het een buurtbewoner die zich aan honden en hun uitwerpselen ergert.

  Lees meer
 • Controle op hondenbezit

  (28-10-2020)

  De gemeente Edam-Volendam heft belasting voor het houden van één of meerdere honden. Als u een hond aanschaft of verzorgt moet u hiervan aangifte doen. Ieder jaar komen controleurs langs om erop toe te zien dat hondenbezitters hun hond hebben aangemeld. Ook dit jaar komen zij weer langs.

  Lees meer
 • Uitstel van betaling voor veel gemeentelijke belastingen en facturen

  (26-10-2020)

  Om in deze moeilijke tijd onze ondernemers te ondersteunen hebben wij besloten om uitstel van betaling te verlenen tot 31 december 2020 van een aantal gemeentelijke belastingen en facturen. Als u dit wenst kunt u met ons afspraken maken over ruimere betaaldata. Dit in ieder geval zolang de landelijke maatregelen aanhouden.

  Lees meer
 • Gemeente heft geen precariobelasting over 2020

  (26-10-2020)

  Om in deze moeilijke tijd onze ondernemers te ondersteunen hebben wij besloten om over 2020 helemaal geen precariobelasting te heffen.

  Lees meer
 • Mondkapjes verplicht in het Stadskantoor

  (22-10-2020)

  Vanaf vandaag (22-10) is het verplicht om een mondkapje te dragen in het Stadskantoor. Inwoners die het Stadkantoor betreden moeten ook een mondkapje dragen. Denk hier aan als u de gemeente bezoekt.

  Lees meer
 • De gemeente Edam-Volendam start met duurzame inkoopactie

  (20-10-2020)

  De gemeente Edam-Volendam start met een grootschalige inkoopactie voor onder andere zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas in samenwerking met Winst uit je woning.

  Lees meer
 • Picknickbankjes in Edam, ga met elkaar in gesprek.

  (15-10-2020)

  Inwoners van Edam hebben in de zomerperiode picknickbankjes neergezet in de openbare ruimte. Sommige andere inwoners klagen daarover bij de gemeente.

  Lees meer
 • Welke coronamaatregelen gelden op welk moment?

  (14-10-2020)

  De routekaart met vier risiconiveaus laat zien welke maatregelen per niveau kunnen gelden om het coronavirus onder controle te krijgen.

  Lees meer
 • Tozo 3, verlenging uitkering en bedrijfskrediet aanvragen

  (14-10-2020)

  U, als zelfstandig ondernemer, kunt vanaf nu de Tozo 3 uitkering aanvragen, een verlenging van uw Tozo uitkering en een lening voor bedrijfskrediet aangaan. 

  Lees meer
 • Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

  (13-10-2020)

  Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich te verspreiden. Een gedeeltelijke lockdown is daarom noodzakelijk. Als we ons samen aan de basisregels en maatregelen houden, kunnen we corona onder controle krijgen.

  Lees meer
 • Volendams Museum en CBW/PX voorgedragen voor steun uit provinciaal noodfonds Cultuur

  (12-10-2020)

  De provincie Noord-Holland heeft een fonds van € 10 miljoen beschikbaar gesteld voor hulp aan culturele en maatschappelijke instellingen in Noord-Holland die schade lijden door de coronamaatregelen. Voorwaarde voor deze steun is dat de gemeente 35% van het schadebedrag zelf bijdraagt. Gemeente Edam-Volendam heeft het Volendams Museum, het CBW/PX, de Openbare Bibliotheek Waterland en Muziekschool Waterland voorgedragen voor hulp uit het noodfonds. Het is niet zeker of deze organisaties de hulp ook echt krijgen. In november neemt de provincie een besluit hierover.

  Lees meer
 • Reactie gemeente op stopzetten illegaal feest Volendam

  (11-10-2020) Lees meer
 • Rijbewijzen tijdelijk langer geldig

  (07-10-2020)

  Sommige rijbewijshouders hebben problemen met het verlengen van het rijbewijs als gevolg van de maatregelen ten gevolge van COVID-19 problemen. Daarom worden rijbewijzen die tussen 1 februari en 1 december 2020 (zijn) verlopen, met 9 maanden administratief verlengd.

  Lees meer
 • Videoboodschap burgemeester Lieke Sievers Edam-Volendam

  (02-10-2020)

  Videoboodschap 2 oktober 2020:

  https://youtu.be/gFZCar-r2eI

 • Met elkaar voor elkaar! Samen tegen corona. Wat zijn jouw tips en trucs?

  (30-09-2020)

  Het uitbannen van het coronavirus is iets dat we samen, met elkaar gaan doen. Ja, er zijn beperkingen, dingen die we niet meer kunnen, maar de uitdaging is met elkaar te zoeken naar wat wel mogelijk is.

  Lees meer
 • Beperk sociaal contact: nieuwe coronamaatregelen

  (29-09-2020)

  De Rijksoverheid heeft nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd om het aantal besmettingen met het coronavirus terug te dringen. De nieuwe maatregelen gaan in op dinsdag 29 september 2020 om 18.00 uur en gelden in ieder geval voor drie weken. Hiervoor geldt een nieuwe noodverordening in de regio Zaanstreek-Waterland. Deze is te vinden op www.vrzw.nl

  Lees meer
 • Aanvullende coronamaatregelen in Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland

  (25-09-2020)

  Vanaf zondag 27 september 18 uur gelden er aanvullende coronamaatregelen in deze regio. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames loopt ook in deze regio helaas op. Het Rijk heeft daarom deze regio als ‘zorgelijk’ benoemd. In 14 regio’s in Nederland gelden nu extra maatregelen. Naast de nieuwe maatregelen heeft de Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland ook een aanvullende aanpak die moet voorkomen dat het aantal besmettingen te hard oploopt.

  Lees meer
 • Boomveiligheidscontrole gestart

  (11-09-2020) Lees meer
 • Groenplan derde ontsluitingsweg Edam-Volendam klaar

  (11-09-2020)

  Wethouder: ‘dit is een win-win situatie voor iedereen’

   

  Met de aanleg van de derde ontsluitingsweg moet nog gestart worden, maar hoe het groen om de weg heen er uit komt te zien is al bekend! Het groenplan is klaar en afgelopen week toegelicht aan geïnteresseerde omwonenden.

  Lees meer
 • Afspraak maken bij de gemeente kost geen geld

  (09-09-2020) Lees meer
 • Bouw gestart van Archeologisch minimuseum De Waterwolf in Etersheim

  (07-09-2020)

  Er is gestart met de bouw van het Archeologisch minimuseum De Waterwolf in Etersheim. De gemeente Edam-Volendam is, naast het verlenen van de vergunning, ook betrokken geweest bij de voorbereiding van het museum en heeft daarnaast ook een financiële bijdrage gedaan.

  Lees meer
 • Nieuwe noodverordening regio Zaanstreek-Waterland (10 augustus)

  (10-08-2020)

  De voorzitter van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld. Deze geldt met ingang van 10 augustus 2020. De noodverordening is gebaseerd op het landelijke beleid om het coronavirus maximaal onder controle te krijgen, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen.

  Lees meer
 • Start inspectiewerkzaamheden van bruggen, viaducten en tunnels

  (03-08-2020)

  Vanaf dinsdag 4 augustus worden op diverse locaties binnen de gemeente Edam-Volendam inspectiewerkzaamheden uitgevoerd aan de Civiele Objecten (bruggen, viaducten, tunnels, kademuren, beschoeiingen, steigers etc.).

  Lees meer
 • Onderhoud aan wegmarkeringen vanaf 23 juli

  (22-07-2020) Lees meer
 • Noodverordening regio Zaanstreek-Waterland (15 juli)

  (15-07-2020)

  Er is een nieuwe noodverordening opgesteld, die per 15 juli 2020 geldt voor de regio Zaanstreek-Waterland.

  Lees meer
 • Samenwerkingsverband drie gemeenten over ontwikkeling Purmer

  (02-07-2020)

  De gemeenten Waterland, Purmerend en Edam-Volendam werken regionaal samen op thema’s als landschap, economie, bereikbaarheid en wonen. Op verschillende thema's zoals woningbouw, duurzaamheid, verstedelijking en landschap hebben de gemeenten belangen voor het gemeentegrens-overstijgende gebied De Purmer. Met een bijna 400 jaar lange geschiedenis van verschillende ambities, wensen en kernwaardes zijn de drie gemeenten in juli 2019 gezamenlijk een proces gestart om te inventariseren wat de huidige visie op De Purmer is.

  Lees meer
 • Noodverordening regio Zaanstreek Waterland (1 juli)

  (01-07-2020)

  Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak.

  Lees meer
 • Kermissen in Edam en Volendam gaan niet door

  (30-06-2020)

  Het zal voor velen geen verrassing zijn. De kermissen van Volendam en Edam gaan dit jaar niet door. Dat heeft het college na overleg met de veiligheidsregio (gezondheidszorg, politie en brandweer) vandaag besloten. Het risico voor de volksgezondheid en voor lokale economie bij een uitbraak van het virus is, ondanks de recente versoepelingen, te groot. Ook de kermisbonden en de lokale horeca steunen de gemeente in haar besluit.

  Lees meer
 • Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

  (26-06-2020)

  Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

  Lees meer
 • Aanpassing noodverordening sanitair en verpleeghuizen in regio Zaanstreek-Waterland 12 juni

  (15-06-2020)

  De rijksoverheid heeft de afgelopen periode vergaande maatregelen genomen om het coronavirus tegen te gaan. Vanaf maandag 15 juni gelden er nieuwe versoepelingen van de maatregelen. De aanpassingen staan in een vernieuwde noodverordening. Deze vervangt de noodverordening van 1 juni.  

  Lees meer
 • Uitstel van betalen gemeentelijke heffingen voor ondernemer en ZZP’er verlengd

  (05-06-2020) Lees meer
 • Nieuwe Algemene Inkoopvoorwaarden Gemeente Edam-Volendam

  (04-06-2020) Lees meer
 • 0800-1202, landelijke nummer voor testafspraak coronavirus

  (02-06-2020)

  Heeft u klachten als neusverkoudheid, hoesten en/of verhoging?

  Lees meer
 • Noodverordening regio Zaanstreek-Waterland (28 mei)

  (29-05-2020)

  De rijksoverheid heeft de afgelopen periode vergaande maatregelen genomen om het coronavirus tegen te gaan. Vanaf maandag 1 juni gelden er nieuwe versoepelingen van de maatregelen. De aanpassingen staan in een vernieuwde noodverordening. Deze vervangt de noodverordening van 11 mei.

  Lees meer
 • Corona-aanpak, de volgende stap

  (20-05-2020)

  Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte.

  Lees meer
 • Groen licht voor 3e ontsluitingsweg in Edam-Volendam

  (20-05-2020)

  Hij gaat er nu echt komen.

  Lees meer
 • Ook cultuur, kunst en andere verenigingen mogen buitenactiviteiten organiseren voor de jeugd

  (13-05-2020)

  Scouting, cultuur, kunst en andere jeugdactiviteiten voor de jeugd tot 18 jaar zijn in de buitenlucht onder voorwaarden ook weer toegestaan.

  Lees meer
 • Noodverordening regio Zaanstreek-Waterland (11 mei)

  (12-05-2020)

  Op 6 mei 2020 zijn de versoepelingen door het kabinet vanaf 11 mei 2020 bekendgemaakt. Dit is aangepast in de huidige noodverordening.

  Lees meer
 • Hoogheemraadschap opent sluizen en bruggen vanaf 13 mei

  (12-05-2020)

  Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier stelt de bediening van zijn eigen sluizen en bruggen vanaf 13 mei weer open. Dit besluit is afgestemd met de Veiligheidsregio’s Kennemerland, Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord.

  Lees meer
 • Heeft u een bedrijf en zit u tijdelijk financieel in de knel vanwege het coronavirus? Dan kunt u de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) aanvragen

  (08-05-2020) Lees meer
 • Vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand

  (07-05-2020)

  Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit.

  Lees meer
 • Persconferentie van 6 mei in eenvoudige taal

  (07-05-2020)

  Op woensdag 6 mei vertelde premier Mark Rutte op televisie over corona. De belangrijkste dingen leggen we uit.

  Lees meer
 • De kapper, de schoonheidsspecialist, de pedicure en vergelijkbare zaken mogen ook op zondag open!

  (07-05-2020)

  De kappers, de schoonheidsspecialisten, de pedicures en andere vergelijkbare zaken in Edam-Volendam mogen, net als winkels, ook op zondag open. Eerder is er door het kabinet bekend gemaakt dat ze vanaf 11 mei weer aan de slag kunnen als ze zich aan de veiligheidsmaatregelen houden.

  Lees meer
 • Noodverordening regio Zaanstreek-Waterland (29 april)

  (29-04-2020)

  Het zijn uitzonderlijke tijden. De rijksoverheid heeft vergaande maatregelen genomen om het coronavirus tegen te gaan en het kan zijn dat de komende periode nog meer maatregelen volgen. Dat vraagt van iedereen forse aanpassingen in zijn dagelijks leven. Maar samen kunnen we deze crisis het hoofd bieden. Door de maatregelen te volgen, afstand te houden tot anderen en oog te hebben voor elkaar. Samen staan we sterk.

  Lees meer
 • Spelregels aanbieden sportactiviteiten voor niet sportverenigingen

  (28-04-2020)

  Zoals beloofd geven we duidelijkheid over hoe u als binnensportvereniging, sportschool of maatschappelijke/commerciële instelling sportactiviteiten voor onze jeugd kunt aanbieden. Velen van u staan te springen om aan de gang te gaan. En daar zijn we erg blij mee! Dit zijn de spelregels.

  Lees meer
 • Gemeente organiseert samen met verenigingen sporten in de buitenlucht

  (23-04-2020)

  Op dit moment is de gemeente Edam-Volendam aan het kijken hoe vorm te geven aan de versoepelde kabinetsmaatregelen als het gaat om sporten in de buitenlucht. De gemeente doet dat in overleg met de buitensportverenigingen, de Alliantie Kansrijk, de Sportkoepel en het Sportplatform. Doel is om afstemming te krijgen over de mogelijkheden voor het gebruik van de buitensportaccommodaties.

  Lees meer
 • Maatregelen Corona verlengd

  (22-04-2020)

  We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuis blijven, thuiswerken, afstand houden -alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren- worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren.

  Lees meer
 • Houd afstand op Cruyff Court in Volendam

  (20-04-2020)

  Er zijn de laatste dagen meerdere waarschuwingen uitgedeeld aan bezoekers van het Cruyff Court in Volendam. Deze bezoekers hielden zich niet aan de anderhalve meter afstand. Voor de gemeente en politie is nu de tijd van waarschuwen voorbij. Daarom gaan er nu boetes uitgedeeld worden.

  Lees meer
 • Corona in makkelijke taal

  (15-04-2020)

  Op de website corona.Steffie.nl legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.

  Lees meer
 • Oproep aan inwoners Waterland: kom niet naar afvalinzamelstation Volendam

  (08-04-2020)

  Het blijkt dat veel inwoners uit gemeente Waterland met hun grof vuil ons afvalinzamelstation bezoeken. Dit is niet de bedoeling.

  Lees meer
 • Zaterdagmarkt gaat open. Extra toezicht op naleven maatregelen Corona.

  (08-04-2020)

  De zaterdagmarkt in Volendam gaat open. Maar er wordt wel extra toezicht gehouden op het naleven van de maatregelen die verspreiding van het Coronavirus moeten tegengaan. Afgelopen zaterdag moest de markt in de middag worden beëindigd. Het was er op dat moment al langere tijd te druk.

  Lees meer
 • Organiseer geen zitjes op vakantiepark of in bedrijven. Hoge boetes zijn het gevolg.

  (07-04-2020)

  Er zijn verscheidene ‘zitjes’ en feesten georganiseerd. Deze vonden plaats op een vakantiepark of in diverse bedrijfspanden. Dit is voor de gemeente ontoelaatbaar.

  Lees meer
 • Activiteiten Jeugdgezondheid tijdens coronamaatregelen

  (03-04-2020)

  Bij het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) komen veel vragen binnen of de afspraken van Jeugdgezondheid doorgaan nu er maatregelen zijn getroffen voor het coronavirus. Daarom zetten we hieronder even alles op een rijtje.

  Lees meer
 • Omgaan met de 'nieuwe' thuissituatie

  (02-04-2020)

  Tips voor ouders

  De huidige thuisblijfsituatie door de maatregelen tegen het coronavirus zorgt voor vragen bij veel ouders. Hoe ga je hier als ouder mee om?

  Lees meer
 • Uitstel van betalen gemeentelijke heffingen voor ondernemer en ZZP’er

  (31-03-2020)

  Het gaat hier om uitstel van betaling van bijvoorbeeld OZB, Toeristenbelasting, Reinigingsrechten en Vergoeding gebruik gemeentegrond.

  Lees meer
 • Wethouder Schutt doet oproep: ‘Ondernemers help elkaar in deze crisis!’

  (30-03-2020)

  Wethouder Hans Schutt roept alle ondernemers in de gemeente op elkaar te helpen in deze crisis. Al eerder riep de wethouder de ondernemers op om coulance voor elkaar te hebben als het gaat om betalingen en goederen/diensten.

  Lees meer
 • 26-03: vraag en antwoord Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

  (27-03-2020) Lees meer
 • Noodverordening regio Zaanstreek Waterland (26 maart)

  (27-03-2020)

  Om te zorgen dat de aangepaste maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden, geldt per direct in de regio Zaanstreek-Waterland een nieuwe noodverordening. Deze noodverordening vervangt de versie die op 16 maart 2020 was vastgesteld.

  Lees meer
 • Uitstel van betalen gemeentelijke heffingen voor ondernemer en ZZP’er

  (27-03-2020)

  Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is er voor u als ondernemer en ZZP’er  veel onzekerheid ontstaan. Wij begrijpen dat het voor u op dit moment misschien moeilijker is om aan uw financiële verplichtingen te voldoen.

  Lees meer
 • Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers

  (26-03-2020) Lees meer
 • Psychische (na)zorg

  (26-03-2020)

  Hulp nodig? Zoek contact!

  Lees meer
 • Brief aan ondernemers over (financiële) schade door Corona

  (26-03-2020)

  Op 26 maart is door het college van burgemeester en wethouders een brief verzonden aan onze ondernemers. De brief gaat over de overheidsregelingen/compensatiemogelijkheden en aanvullende regelingen die de gemeente heeft getroffen om ondernemers te ondersteunen.

  Lees meer
 • Ritme, gezond eten, water drinken en bewegen: zo blijf je thuis fysiek én mentaal gezond

  (25-03-2020)

  We zitten voorlopig nog wel even thuis. Het kan best pittig zijn met kinderen thuis. Hoe doe je dat?

  Lees meer
 • Hoe ga je als zzp'er om met de (corona)crisis?

  (24-03-2020)
 • Startersloket, coronaplatform voor ondernemers

  (20-03-2020)

  Gemeenten regio Waterland bundelen krachten; centrale plek voor ondernemers over de regelingen en informatie naar aanleiding van het Coronavirus.

  Lees meer
 • Markten in gemeente gaan vooralsnog door; ga alleen!

  (20-03-2020) Lees meer
 • Milieustraten 's avonds gesloten

  (19-03-2020)

  In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn de milieustraten 's avonds gesloten. De gemeente doet een dringend beroep op u om niet naar de milieustraten te komen.

  Lees meer
 • Huisartsen Zaanstreek Waterland breiden reguliere zorg uit

  (19-03-2020)

  Huisartsengroep regio Zaanstreek-Waterland werkt samen met de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Op twee centrale punten in de regio bieden zij algemene huisartsenzorg aan patiënten met griepverschijnselen. Het gaat om Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan en Sportcomplex de Beuk in Purmerend.

  Lees meer
 • Vragen & antwoorden nieuw coronavirus (COVID-19) (bron RIVM)

  (19-03-2020)

  Praktische vragen en de antwoorden hierop van het RIVM.

  Lees meer
 • Kom alleen naar milieustraten als het echt noodzakelijk is!

  (18-03-2020)

  Wij doen een dringend beroep op u om niet naar de milieustraten te komen. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn de milieustraten vanaf 19 maart 's avonds gesloten.

  Lees meer
 • Noodverordening Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (16 maart)

  (18-03-2020) Lees meer
 • Waar vind ik gemeentenieuws over Corona en online zaken doen?

  (18-03-2020) Lees meer
 • Update: Bezoek Stadskantoor niet zonder afspraak 17 maart 2020

  (17-03-2020)

  De loketten op het Stadskantoor zijn alleen open voor dringende zaken.

  Lees meer
 • Vragen en antwoorden Coronavirus 17 maart 2020

  (17-03-2020) Lees meer
 • Het wijksteunpunt Edam, gevestigd in de bibliotheek, is telefonisch bereikbaar.

  (17-03-2020)

  Het Wijksteunpunt (WSP) in Edam, gevestigd in de bibliotheek, is in verband met de Corona maatregelen gesloten. Indien nodig kan er in overleg met een medewerker een afspraak gemaakt worden, dit uiteraard binnen de richtlijnen van het RIVM. Ook telefonisch is het Wijksteunpunt bereikbaar.

  Lees meer
 • Gemeente gaat coulant om met betalingen van ondernemers

  (17-03-2020) Lees meer
Archief