Het laatste nieuws

NieuwsHier vindt u de actuele nieuwsberichten. Een bericht van voor 15 december 2015  is te vinden via het Webarchief Edam-Volendam of Zeevang. Via het oranje icoontje, rechtsboven in dit scherm, kunt u zich met RSS-feeds automatisch op de hoogte laten houden van nieuwe berichten.

ga naar: gevonden/verloren voorwerpen
ga naar: nieuw op de site

 • Doe mee met de fotowedstrijd 2020!

  (18-06-2019)

  De jaarlijkse fotowedstrijd gaat weer van start. Voor de nieuwe gemeentegids en onze website zijn we op zoek naar foto's uit de samenleving en de omgeving van de gemeente. De eerste drie prijswinnende foto's komen op de omslag van de gemeentegids te staan en winnen een leuke prijs. Voor de binnenzijde van de gemeentegids worden ook een aantal foto's uitgezocht.

  Lees meer
 • Tijdelijke onderbreking van signaal Ziggo op 21 juni

  (17-06-2019)

  Op 21 juni, tussen 01:00 en 06:00 uur is er een paar seconden een onderbreking in het signaal (tv, internet, telefoon) van Ziggo. Dit in verband met het plaatsen van een Uninterruptable Power Supply (UPS) door Ziggo/ Vodafone.

 • Plaatsing ondergrondse containers serie 3

  (14-06-2019)

  In de periode 18 juni tot en met 5 juli worden op de volgende locaties ondergrondse containers geplaatst:

  Lees meer
 • Cameratoezicht Oude Kom Volendam

  (12-06-2019)

  Inmiddels wordt er in de Oude Kom van Volendam cameratoezicht geïnstalleerd. Het gaat om de plaatsing van 11 camera’s en ondergrondse bekabeling via een aan te leggen glasvezelnetwerk. De uitvoerende werkzaamheden zullen deze week van start gaan.

  Lees meer
 • Oproep aan ouders: vul het onderzoek in!

  (11-06-2019)

  Uit onderzoek blijkt dat de ouders een essentiële rol spelen in het (overmatig) middelengebruik van hun kinderen.

  Lees meer
 • Te kappen boom i.v.m. rioolwerkzaamheden

  (05-06-2019)

  In de week van 17 – 23 juni wordt in de Cornelis Boldingstraat (hoek Christiaan van Abkoudestraat) een boom verwijderd. Het betreft een iep, Ulmus hollandica ‘Dampieri’.

  Lees meer
 • Livegang website werkenbij.edam-volendam.nl

  (04-06-2019)

  We zijn live!

  Via de spiksplinternieuwe website werkenbij.edam-volendam.nl solliciteer je direct op een functie binnen de gemeente Edam-Volendam.

  Lees meer
 • Inspraak gestart: denk mee over het OV in Zaanstreek-Waterland!

  (03-06-2019)

  Op 29 mei heeft het dagelijks bestuur van de Vervoerregio Amsterdam het ontwerp Programma van Eisen (PvE) voor de aanbesteding van het openbaar busvervoer in Zaanstreek-Waterland vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak. Van 3 juni tot en met 14 juli ligt het ontwerp programma van eisen ter inzage en kunnen inwoners, bedrijven en belangenorganisaties een reactie indienen.

  Lees meer
 • Politie Volendam meer op straat en minder in bureau

  (03-06-2019)

  Vanaf 15 juni kunnen inwoners van Volendam via 0900-8844 een afspraak maken voor het doen van aangifte. De natuurlijke inloop op bureau Volendam komt vanaf deze datum te vervallen. De wijkagenten kunnen daardoor meer op straat aanwezig zijn, daar waar inwoners de politie nodig hebben.

  Lees meer
 • Parkeerplaatsen voor elektrische voertuigen

  (23-05-2019)

  Het aantal elektrische auto's in Nederland neemt toe. Het is helaas niet voor iedere eigenaar van een elektrische auto mogelijk het voertuig op eigen terrein te plaatsen en daar op te laden. Het is dan ook gewenst dat er in de openbare ruimte parkeerplaatsen aangewezen en ingericht worden voor het opladen van elektrische auto's. In dit kader wil de gemeente parkeerplaatsen aanwijzen voor alleen het opladen van elektrische voertuigen.

  Lees meer
 • Vervang energieslurpers en bespaar honderden euro’s

  (17-05-2019)

  Onzuinige elektrische apparaten zoals onder andere: koelkasten, vriezers, vaatwassers, wasmachines- en drogers en halogeen- of gloeilampen kunnen ervoor zorgen dat de energierekening onnodig hoog oploopt. Oude apparaten kunnen enorme energieverbruikers zijn. Soms kan het energieverbruik zelfs zo hoog zijn dat het interessant is om het apparaat direct te vervangen door een nieuw energiezuinig exemplaar.

  Lees meer
 • HSB Bouw wint aanbestedingsprocedure herontwikkeling Hoogstraat Edam

  (14-05-2019)

  Na het opstellen van visie Edam Vitaal en het vaststellen van de ontwikkelkaders is nu ook de aanbestedingsprocedure voor de herontwikkeling van de Hoogstraat in Edam afgerond. Het college van B&W heeft besloten dat, in lijn met het participatieproces, wordt gegund aan de ontwikkelaar achter het best beoordeelde ontwerp: HSB Bouw.

  Lees meer
 • Al 250 aanmeldingen voor de zonnepanelenactie in Edam-Volendam

  (09-05-2019)

  Op dit moment zijn er al 250 aanmeldingen binnen voor de zonnepanelenactie van de gemeente. Afgelopen maand zijn er een aantal informatieavonden geweest in de hele gemeente waar inwoners zich konden laten informeren en aanmelden voor het project. Momenteel vinden de huisbezoeken volop plaats.

  Lees meer
 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  (08-05-2019)

  Om het mogelijk te maken dat inwoners van Edam-Volendam een ‘lintje’ ontvangen, is de burgemeester afhankelijk van aanvragen door mensen vanuit de omgeving van de personen die hiervoor in aanmerking komen.

  Lees meer
 • Gratis opfrissen van uw verkeerskennis?

  (29-04-2019)

  Wilt u als ervaren verkeersdeelnemer ook graag nog eens worden bijgespijkerd over de nieuwste verkeersregels? En daarbij nog tips krijgen voor zuiniger en milieuvriendelijker rijden? Grijp nu uw kans! Neem deel aan de opfriscursus, welke bestaat uit 2 dagdelen van 2 uur per dagdeel.

  Lees meer
 • Nieuws over de kermis 2019 nu op onze site!

  (03-04-2019)

  Over een aantal maanden staat de kermis weer voor de deur. Alle actuele informatie over de data, openingstijden, de plattegronden en het fotoalbum van de attracties vindt u op onze kermispagina Kermis 2019 

 • Nooit meer wachten met een afspraak!

  (27-03-2019)

  Wij streven naar kortere wachttijden en betere service.

  Lees meer
 • Vervoerregio start reizigersenquête over het toekomstige OV in Zaanstreek-Waterland

  (13-03-2019)

  De OV-concessies voor het openbare busvervoer in Zaanstreek en Waterland lopen in december 2021 af. De Vervoerregio organiseert een aanbesteding van de nieuwe, gezamenlijke concessie voor dit gebied. De eerste stap is het opstellen van een programma van eisen. Reizigers en inwoners van deze regio worden hierbij betrokken en kunnen vanaf vandaag hun mening geven via een digitale enquête op wijnemenjemee.nl

  Lees meer
Archief