Het laatste nieuws

NieuwsHier vindt u de actuele nieuwsberichten. Een bericht van voor 15 december 2015  is te vinden via het Webarchief Edam-Volendam of Zeevang. Via het oranje icoontje, rechtsboven in dit scherm, kunt u zich met RSS-feeds automatisch op de hoogte laten houden van nieuwe berichten.

ga naar: gevonden/verloren voorwerpen
ga naar: nieuw op de site

 • Werkzaamheden Europaplein en Zeestraat bijna voltooid

  (18-04-2019)

  De werkzaamheden aan het Europaplein en de Zeestraat zijn bijna klaar. Deze werkzaamheden zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Vervoerregio Amsterdam. Op 12 april heeft de aannemer het gebied opgeleverd aan de gemeente. De rijbaan en trottoirs zijn opengesteld voor verkeer. Op dit moment wordt alleen nog gewerkt aan enkele kleine punten.

  Lees meer
 • Kinderrommelmarkt achter de AMVO

  (18-04-2019)

  Op zaterdag 27 april, Koningsdag, vindt de jaarlijkse kinderrommelmarkt op het parkeerterrein achter de AMVO plaats. De AMVO zorgt voor gezellige muziek, toiletten en EHBO. De kinderrommelmarkt begint om 07.00 uur en duurt tot uiterlijk 13.00 uur. Iedereen die altijd daar zijn of haar auto parkeert wordt dringend verzocht de avond ervoor ergens anders te parkeren, zodat het parkeerterrein volledig beschikbaar komt voor de rommelmarkt.

  Lees meer
 • Bewonersavonden collectieve inkoopactie zonnepanelen

  (12-04-2019)

  U heeft ongetwijfeld de brief gelezen die recent op uw deurmat is gevallen. Een brief over een collectieve inkoopactie van zonnepanelen. In het kader van deze inkoopactie ‘Eneregio’ staan er drie bewoners informatieavonden gepland.

  Lees meer
 • Hoogheemraadschap maakt zeven sluizen klaar voor de toekomst

  (10-04-2019)

  Loop binnen en ga in gesprek over het verbeteren van Noordhollandse sluizen

  Lees meer
 • Meer papiercontainers in de Broeckgouw geplaatst

  (10-04-2019)

  Afval scheiden in de Broeckgouw wordt eenvoudiger. Op verschillende locaties worden deze week nieuwe ondergrondse papiercontainers geplaatst. De komende twee maanden volgen er nog twee.

  Lees meer
 • Nieuwe gemeentegids 2019 wordt bezorgd

  (10-04-2019)

  De gemeentegids voor het jaar 2019 wordt vanaf volgende week verspreid tot en met eind april.

  Lees meer
 • Rectificatie inzamelen GFT-afval

  (08-04-2019)

  Onlangs hebben wij vermeld dat vanaf dinsdag 2 april het GFT-afval weer wekelijks ingezameld wordt in de hele gemeente. Dit geldt echter alleen voor Edam en Volendam.

  Voor het gebied Zeevang blijft dit ongewijzigd.
  Onze excuses voor het ongemak.

 • Zon, ‘zee’ en zeilen

  (07-04-2019)

  Een perfecte Pieperrace: de wind, de zon, fanfare Wilhelmina Volendam, klederdracht, Aken, Tjalken en Klippers. Vooral op zondag waren de omstandigheden perfect.

  Lees meer
 • Burgemeesters uit London in de ban van Volendam

  (05-04-2019)

  Burgemeester Lieke Sievers heeft zondag 31 maart 33 (oud)burgemeesters ontvangen van de London Mayors Association van de London Borough (te vergelijken met de Metropoolregio Amsterdam).

  Lees meer
 • Aangepaste openingstijden tijdens Pasen

  (04-04-2019)

  Rond de paasdagen hebben wij aangepaste openingstijden. 

  Lees meer
 • Nieuws over de kermis 2019 nu op onze site!

  (03-04-2019)

  Over een aantal maanden staat de kermis weer voor de deur. Alle actuele informatie over de data, openingstijden, de plattegronden en het fotoalbum van de attracties vindt u op onze kermispagina Kermis 2019 

 • Nooit meer wachten met een afspraak!

  (27-03-2019)

  Wij streven naar kortere wachttijden en betere service.

  Lees meer
 • Bijzondere historische landkaarten Edam-Volendam overgedragen aan Waterlands archief

  (26-03-2019)

  Vanochtend heeft burgemeester Lieke Sievers twee bijzondere historische landkaarten overgedragen aan Ronald Bisscheroux, Directeur archivaris van het Waterlands archief.

  Lees meer
 • Meer aandacht van handhavers voor onderwerpen die u bezighouden

  (22-03-2019)

  De handhavers (Boa’s) van onze gemeente zijn er voor om, samen met u, onze leefomgeving leefbaar te maken en te houden. Ze zijn er niet zijn er niet om u dwars te zitten!

  Lees meer
 • Uitnodiging voor inenten bij GGD Zaanstreek-Waterland.

  (19-03-2019)

  Bijna 24.000 uitnodigingen gaan er eind maart uit in de regio Zaanstreek-Waterland naar kinderen en jongeren die voor een vaccinatie BMR/DTP, HPV of  Meningokokken ACWY in aanmerking komen.

  Lees meer
 • Vervoerregio start reizigersenquête over het toekomstige OV in Zaanstreek-Waterland

  (13-03-2019)

  De OV-concessies voor het openbare busvervoer in Zaanstreek en Waterland lopen in december 2021 af. De Vervoerregio organiseert een aanbesteding van de nieuwe, gezamenlijke concessie voor dit gebied. De eerste stap is het opstellen van een programma van eisen. Reizigers en inwoners van deze regio worden hierbij betrokken en kunnen vanaf vandaag hun mening geven via een digitale enquête op wijnemenjemee.nl

  Lees meer
 • Wie kunt u benaderen bij een storing als u analoog tv kijkt?

  (21-02-2019)

  Bent u klant bij Ziggo dan kunt u een storing melden bij Ziggo via telefoonnummer 0900-1884.

  Bent u geen klant bij Ziggo?

  Lees meer
Archief